Un Range Rover Sport autonom a fost testat cu succes în Marea Britanie: “Vrem ca mașinile autonome să devină o realitate pentru clienți în cel mult 10 ani”

de Paul Cosma
Miercuri, 10.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Range Rover Sport complet autonom a fost testat cu succes pe străzile publice din Marea Britanie, devenind primul model din istoria companiei ce reușește acest lucru. Grupul Jaguar Land Rover susține că mașinile autonome vor deveni o realitate în cel mult 10 ani.

Testele cu mașini autonome au devenit o obișnuință în rândul multor constructori auto, în goana lor după dezvoltarea celor mai inovatoare tehnologii pentru industrie.

În unele cazuri, testele sunt susținute și de guvernele care înțeleg tendințele industriei și sprijină activitatea companiilor din domeniu. Un astfel de exemplu a fost consemnat în Marea Britanie, acolo unde grupul Jaguar Land Rover a testat cu succes un prototip Range Rover Sport complet autonom pe șoseaua de centură a orașului Coventry.

Potrivit companiei, modelul testat a fost capabil să reacționeze de unul singur la schimbările de bandă, trecerea prin intersecții sau oprirea la semafor, viteza maximă fiind setată la circa 65 km/h. Testele JLR au făcut parte dintr-un program guvernamental în valoare de 20 de milioane de lire sterline.

Grupul JLR are planuri ca, în cel mult 10 ani, mașinile autonome să devină o realitate pentru clienți.

Via JLR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru