Un Range Rover Sport SVR a fost mai rapid decât un Ferrari 458 Italia: puțin sub 10 minute pentru un traseu de 11 kilometri cu 99 de viraje

de Cornel Șocariciu
Marti, 13.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Range Rover Sport SVR a parcurs un traseu montan lung de 11.3 kilometri în mai puțin de 10 minute. SUV-ul de performanță a reușit să doboare timpul realizat în 2016 de un Ferrari 458 Italia, dar momentan, recordul nu a fost omologat.

În urmă cu câteva săptămâni, Ranger Rover Sport PHEV, primul SUV hibrid dezvoltat de constructorul britanic, a înfruntat 999 de trepte și a urcat până la Poarta Raiului, Tianmen, China.

Acum, reprezentanții producătorului britanic s-au întors în Tianmen alături de un Range Rover Sport SVR. Pilotul Ho-Pin Tung este cel care s-a aflat la volanul SUV-ului britanic, iar traseul pregătit a avut 99 de viraje și a măsurat 11.3 kilometri.

Range Rover Sport SVR a terminat proba desfășurată pe traseul montan în 9 minute și 51 de secunde, cu 40 de secunde mai bine decât un Ferrari 458 Italia (recordul stabilit de supercar-ul italian a avut loc în 2016). Pentru moment, timpul realizat de SUV-ul britanic nu a fost omologat. 

Exemplarul folosit are un motor V8 de 5.0 litri care produce 575 de cai putere și 700 Nm. Accelerația de la 0 la 100 kmh are loc în 4.5 secunde, iar viteza maximă este de 280 km/h.

Comentarii (2)

  • mircea badea
    n-are cum. desi poate il ajuta tractiunea integrala si pilotul chinez care poate stie mai bine traseul, tot n-are cum.

    ca sa nu mai spunem ca numai de teren accidentat nu e bazaconia.
    4 2
  • @mircea badea

    Ba are cum. O masina precum Ferrari are nevoie de linii lungi pentru a-si dezvolta viteza maxima, pentru "a se intinde la drum".
    Reprizele intre treptele intermediare pot fi apropiate si daca distantele intre curbe nu sunt mari, sa stii ca se poate.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru