Un Suzuki Jimny la mâna a doua a ajuns să fie mai scump decât unul nou în Australia

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații australiene, prețul unui Suzuki Jimny la mâna a doua este mai mare decât a unuia nou. În această țară, modelul asiatic pornește de la 28.490 de dolari australieni (circa 18.300 de euro).

Suzuki a lansat cea de-a patra generație a off-road-erului Jimny în 2018. Clienții l-au primit foarte bine, mulțumită dimensiunilor reduse, a prețului accesibil și a abilităților pe teren accidentat.

Din cauza normelor de emisii foarte stricte, Jimny a fost retras de pe piața din Europa anul trecut. Începând cu 2021, acesta poate fi comandat pe anumite piețe europene, dar ca vehicul utilitar (fără banchetă și cu perete despărțitor).

În Australia, însă, micuțul off-roader este foarte popular. Cum listele de așteptare sunt tot mai mari, iar producția a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, prețul exemplarelor second-hand a ajuns să îl depășească pe cel al unui Jimny nou.

Potrivit australienilor de la DMARGE, cel mai accesibil Suzuki Jimny la mâna a doua costă 34.000 de dolari australieni (circa 21.800 de euro). Prețul unui Jimny nou pornește aici de la 28.490 de dolari australieni.

Cel mai scump Jimny la mâna a doua ajunge chiar și la 50.000 de dolari australieni.

Exemplarul cu pricina are 1.600 de kilometri la bord, așadar poate fi considerat unul aproape nou.

via DMARGE

Comentarii (16)

  • LUCCI LUCIANO
    Pt ca e masina si nu lanterna pe roti. In viitorii 20 de ani tot vor fi cautate masinile adevarate, dupa ce se va satura lumea de electricele de 2 lei, dar la pret triplu. Ce o sa mai cautati un Golf 4 1.6 benzina sau un Megane 3.....
    30 16
  • stiu oameni care au cumparat jimny nou, an 2021 cu 50 km cu 35k euro brut.
    asta se intampla cand exista cerere dar masina nu se mai comercializeaza in europa. si daca vrei un offroader capabil, jimny e o alegere excelenta.
    si apropo, uitati-va ce pret au lada niva 2021 0 km. si pe langa pret uitati-va si la cele 3 manete de schimbat viteze :))))
    15 2
  • @someone
    Se mai comercializeaza doar autoutilitara,detarata si fara locurile spate.Doar asa mai au voie sa vanda,in schimb,un Lamorghini de 15000cmc n-are nico greata!
    14 2
  • @@: gresit, asa stiam si eu, ca din cauza normelor de poluare, modelele de jimny care se aduc in europa sant utilitare. insa ceea ce am vazut eu cumparat, e model 2021 cu 4 scaune si 4 locuri, iar in brief e trecut "pentru pasageri" nu pentru marfa. asa ca eu mi-am corectat informatia pe care o stiam
    9 1
  • @LUCCI

    exact, asa cum isi doreste acum lumea masini vechi de 20 de ani, si peste alti 20 de ani tot d'alea adevarate va cere. Adica Golf 4, Megane 3, samd. Si as adauga, chiar Diesel.

    dar intreb si eu, "lumea" aia la care faci tu referire e romanul obisnuit sau te gandesti si la lumea ailalta care stie ce e apa calda si pasta de dinti?
    11 13
  • @fanel
    Da,da,romanul obisnuit,din ala din care se trage si Fanel cu tot neamul lui!Sau oi fi elvetian si nu stim noi,bai,mamaligarule,cine stie?Mai ai multe de adaugat?
    8 8
  • O sa mai cauti pe dracu’! Nu te vor mai lasa sa circuli, mi se pare si normal! Ne intoxicam singuri si cu toate astea nu intelegem. As baga taxe de mediu in impozitul auto astfel ca daca vrei sa circuli cu cazane din astea sa platesti 3000 euro pe an. Asa ca tine-ti cazanul cat vrei la impozitul asta!
    11 22
  • Bine zis!
    3 17
  • @Godoroja: Nu! Nu noi nu intelegem. TU nu intelegi. Cand ceri taxe mai mari, iti pui singur latzul in jurul gatului. Ceea ce TU nu intelegi e ca taxele nu rezolva probleme, de niciun fel. Ingeniozitatea si creativitatea umane, astea rezolva problemele de orice fel.
    In cazul in care ai inghitit galusca cu poluarea si intoxicarea, mai cauta, mai informeaza-te! O sa ai surprize. :) Nu masinutele noastre cu cilindree mica ne sufoca. :) Nu te transforma in idiotul util de care se prevaleaza politicienii fara scrupule. Fa-ti un bine tie si noua, tuturor. :)
    19 9
  • LUCCI LUCIANO
    @GoDoRaJa- Go and shoot yorself ! După ce vii de la pensat, mai citeste despre ce se petrece in lume....printre rânduri. Nu fii Soșoacă! Gândeste , că nu doare !
    10 6
  • @Godoroja
    Creierul tau e deja intoxicat cu spaime si frici, nu mai e nevoie de ajutor din exterior.
    Si zi, tusesc copilasii dimineata de-si scuipa plamanii? Eu ti-am zis sa dai drumul la centrala si sa faci cald in casa, da tu nu, global warming, global warming.
    10 8
  • @21:24

    generalizarea lui LUCCI cum ca "lumea isi doreste..." nu isi avea locul.

    Dar ce sa intelegi tu?
    5 6
  • LUCCI, cum definesti tu o masina adevarata? Pt mine, acest Suzuki e o cutie pe roti si o masina depasita tehnic. Dar buna, totusi, in off road.
    3 7
  • Seriff
    GabiA asta e pentru tine, dar sunt oameni care cauta asa ceva, mai ales in ziua de azi cand un jeep adevarat si bun in offroad nu prea mai gasesti, ma refer la ceva cu reductor si facut special pentru 4x4, nu Bmw x6 care da bine la terasa dar pe care daca il duci in offroad ramane suspendat
    4 0
  • @Seriff, clar ca sunt oameni care cauta asa ceva, mai ales ca nu e foarte scump. Dar totusi sunt putini cei care stau in varf de munte sau se aventureaza pe coclauri. Pentru restul, un X6 e un allrounder mai bun :D
    0 2
  • Seriff
    Evident, dar un X6 e si mult mai scump decat acest Jimny, plus ca are si alte costuri de intretinere, depinde de fiecare ce scop are in folosirea masinii si cat e dispus sa investeasca.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru