Unicul Lamborghini Concept S va fi scos la licitație: prețul estimat de specialiști trece de 1.2 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Vineri, 29.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Produs în 2006, Lamborghini Concept S va fi scos la licitație la finalul lunii noiembrie. Unicul exemplar funcțional produs de italieni este așteptat să adune cel puțin 1.2 milioane de dolari.

În primăvara anului 2005, Lamborghini expunea Concept S în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul a fost desenat de Luc Donckerwolke (în prezent directorul departamentelor de design Kia, Hyundai și Genesis) și a fost prezentat la un an de la debutul lui Gallardo.

Conceptul a fost primit cu interes de fanii mărcii, iar un an mai târziu, producătorul italian a prezentat și o versiune funcțională echipată cu motorul V10 al lui Gallardo. Debutul în fața publicului a avut loc în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Conform informațiilor, Concept S urma să stea la baza unui Gallardo cu totul și cu totul special, însă proiectul nu a mai primit undă verde din partea conducerii Lamborghini.

Dacă primul prototip se află în muzeul Lamborghini, conceptul funcțional a ajuns în garajul unui pasionat anonim. În 2015 și 2017, Lamborghini Concept S a fost scos la licitație, iar luna aceasta va ajunge din nou în cadrul unui astfel de eveniment.

Lamborghini Concept S va fi scos la licitație de casa RM Sotheby's în cadrul unui eveniment care se desfășoară în 30 noiembrie în Abu Dhabi.

Prototipul a adunat până acum aproape 200 de kilometri, iar specialiștii spun că se așteaptă ca suma licitată să fie de cel puțin 1.2 miioane de euro.

Comentarii (2)

  • pana la urma care dintre ele ajunge la licitatie...Concept S din muzeu sau cel functional?
    3 4
  • Cel functional, dar numai cand nu ploua sau nu ninge...
    Oricum, la banii astia e fara SUNROOF (trapa)?!?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru