V-ați săturat de "efectul Matrioșka" în designul auto? Francezii de la DS promit că nu vor apela niciodată la această soluție

de Mircea Meşter
Vineri, 22.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS, marca premium concepută de Citroen, își propune să dezvolte mașini care nu seamănă deloc între ele și care pot fi recunoscute ușor pe stradă. "Păstrăm un spirit avangardist", spune directorul de design al brandului francez.

Cea mai nouă marcă auto europeană, DS, concepută și creată de cei de la Citroen, încearcă să iasă în evidență într-o piață foarte dură pentru un brand care-și propune să fure clienți dinspre zona premium, dominată de brandurile germane. Iar după lansarea din această săptămână a unui nou DS3, model pe care Automarket l-a analizat în detaliu AICI, designerii brandului DS explică unele dintre filosofiile cu care încearcă să se impună la nivel mondial.

Coloana vertebrală a designului DS va fi faptul că fiecare model va arăta complet diferit, francezii evitând "efectul Matrioșka" care tinde să acopere întreaga lume auto. "Spiritul avangardist care ne caracterizează va fi atins prin modele foarte diferite ca personalitate. Vom avea o siluetă diferită pentru fiecare segment în parte, scopul fiind acela de a surprinde publicul", spune omul care conduce departamentul de creație, Thierry Metroz, într-un interviu acordat britanicilor de la Autocar.

"Ambiția noastră e ca fiecare model DS să poată fi recunoscut de la 100 sau 200 de metri", completează Eric Apode, omul care se ocupă cu dezvoltarea modelelor mărcii franceze.

Comentarii (4)

  • Foarte bine fac. Macar ei sa fie diferiti si sa isi respecte clientii.
    15 2
  • Da, unii se concentreaza pe calitatea produsului si performante, altii pe design. Nu le poti face pe toate. Vrei exclusivitate... platesti tributul performantelor mediocre sau al fiabilitatii reduse.
    6 3
  • Lexus ramane in continuare brandul premium global care nu ofera efect ''matrioska'' .
    1 7
  • @madalina
    da ca nx si NOUL rx nu seamana intre ele, nooo
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru