Vanquish primeşte steroizi: Aston Martin Vanquish S are motor V12 de 5.9 litri şi 588 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a îmbunătăţit celebrul Vanquish într-o versiune specială care mizează pe un motor V12 de 5.9 litri şi 588 de cai putere şi pe o cutie de viteze cu schimbări mai rapide ale treptelor de viteză.

Salonul Auto de la Los Angeles este, printre multe altele, şi gazda lui Aston Martin Vanquish S, o versiune specială a lui Vanquish care a primit o serie de îmbunătăţiri atractive din punct de vedere tehnic.

Deloc surprinzător, motorul a fost principala componentă "supusă" tratamentului, iar unitatea V12 de 5.9 litri a primit un spor de putere de la 575 CP la 588 CP pentru a obţine performanţe mai bune datorită unui sistem de admis mai eficient şi a unui răspuns mai bun al acceleraţiei.

De asemenea, cutia de viteze Touchtronic III cu 8 trepte a primit un update pentru a permite schimbarea mai rapidă a treptelor şi un comportament mai bun la viteze mici. În plus, constructorul britanic a adoptat câteva modificări şi la nivelul sistemului de evacuare, dar şi în privinţa suspensiei şi a amortizoarelor.

Urmareste Automarket
Toate aceste modificări mai mult sau mai puţin minore îi permit lui Vanquish S să ajungă de la 0-100 km/h în 3.5 secunde, spre deosebire de cele 3.8 secunde de care are nevoie Vanquish.

Chiar dacă din punct de vedere estetic este aproape identic cu Vanquish, Aston Martin nu a neglijat complet designul, astfel că Vanquish S vine cu un nou pachet aerodinamic realizat din fibră de carbon, inclusiv un nou design pentru difuzorul spate care ajută la îmbunătăţirea stabilităţii.

La interior schimbările sunt mai degrabă minore şi vizează în special noi tipuri de piele.

Aston Martin Vanquish va fi disponibil începând de luna viitoare atât în varianta Coupe, cât şi în versiunea Volante.

Via Aston Martin

Comentarii (6)

  • Nu-i cam maricel motorul date fiind tendintele si rivalii?...
    6 1
  • Daca nici bogatasii n-o sa-si mai permita "perversiuni" de astea cu motoare mari, atunci ce sa mai zicem de omul de rand cu 0.8 turbo.

    Arata chiar f bine astonul, mai ales albastru ;-)
    6 0
  • Aston.ul asta este intr-o clasa numai a lui. Nu se compara dpdv tehnologic cu "rivalii" , dar si cand arata asa de bine parca nici nu iti mai pasa.
    Cred ca modelul asta este un clasic in viata.
    3 0
  • @q
    Aston e o marca care inca se respecta si ofera motoare perfecte si anume V12. De ce ar scadea cilindreea ? Cine cumpara Astaon nu face economie la impozit si consum.
    6 0
  • Sa nu pomenim de Dodge Viper cu ai sai 8.4l ;-)
    2 0
  • asa e dar... dodge isi face veacul pe continentul risipei unde lefile taxele si impozitele si si si e o alta lume...inca.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru