Vânzări ianuarie-februarie: Stellantis ocupă prima poziție în topul constructorilor europeni, în fața Volkswagen

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările din primele două luni ale anului pun Stellantis pe prima poziție în topul constructorilor europeni, în fața germanilor de la Volkswagen. Cel mai comercializat model al Grupului, în luna februarie, a fost Peugeot 208.

Începutul anului 2021 a marcat nașterea unui nou Grup în industria auto, ca urmare a fuziunii dintre PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler. Numele său este Stellantis.

Portofoliul cuprinde mărci precum Alfa Romeo, Dodge, DS Automobiles, Fia, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Citroen, Abarth, Alfa Romeo, Mopar, Ram Trucks și Vauxhall Motors.

În primele două luni ale anului, companiile aflate sub umbrela Stellantis au comercializat 480.888 de vehicule în Europa. Dintre acestea, 377.244 au fost mașini de pasageri, iar restul de 103.644 vehicule comerciale ușoare.

Așa cum spuneam, cel mai popular model a fost Peugeot 208 (18.351 unități), urmat de SUV-ul 2008. Au urmat apoi Volkswagen Golf, Renault Clio și Toyota Yaris. 

Acest rezultat pune Stellantis pe primul loc în topul constructorilor europeni, în fața Grupului Volkswagen.

Gigantul german a vândut în total 452.400 de unități în primele două luni ale anului (418.855 mașini de pasageri.)

via Automotive News

Comentarii (12)

  • cine naiba mai trece de titlul articolului?
    11 12
  • Logic , asa trebuie sa fie, pentru ca celelalte marci de masini vindeau datorita numelui si reclamelor, acum in prezent si dupa pandemie se va cauta pret calitate fiabilitate.
    14 5
  • voltswagen ca voltswagen, da ce s-a mai mirat stelantis
    7 6
  • Johnny
    Super, dar Alfa Romeo mai vinde ceva?
    3 2
  • haaa ha ha haa ha ha haha ha ha ha
    8 8
  • inexorabil
    Eu am fost stellantisist din copilărie.
    20 9
  • Asta e cu adevarat o veste buna. Concurenta e buna. Aia de la VW cu programul lor de sluțire intentionata a masinilor, cu plasticizarea iftinicioasă a masinilor din ultimii ani sper sa si-o ia pe coaja cat mai urat posibil. Si spun asta din pozitia de posesor de VW. Nu merita decat o scadere a vanzarilor abrupta pentru porcariile pe care le fac. Creatura de la cârma VW ar trebui sa fie indepartata pe bune. Ca l-au mutat din pozitia de CEO la cea de sforar de culise. Vai s-amar...
    23 3
  • Si se stie ca absolut toate marcile grupului Stellantis sunt un etalon cand vine vorba de fiabilitate. Dai de ele mereu pe primele locuri, in momentul in care intorci topul de fiabilitate invers :). Sunt pe primele locuri pentru ca vand ce trebuie, cui trebuie si unde trebuie. Marcile de volum ale grupului (Peugeot, Citroen, FIAT etc.) se adreseaza in primul rand tinerilor, iar tinerii nu prea tin cont de costuri post-achizitie, fiabilitate etc. Tinerii se uita la niste faruri mai zbanghii si 5 ecrane pe bord..si cam atat.
    12 10
  • OVIDIU
    PENTRU ION SI ALTII CA EL
    MASINI GEN CITROEN SI PEUGEOT SUNT TOTAL INTERZISE CELOR CA TINE PENTRU CA VA LIPSESTE CEVA IMPORTANT EXERCITIUL DE A GANDII
    STIM CU TOTII CU NU TOTI CEI CARE AU CREIER IL SI FOLOSESC
    4 2
  • dar la fiecare marca, cum stam?
    2 2
  • Andrei
    Cred ca e prima oara cand Golf nu e primul la vanzari pe modele. E drept, Golf 8 e urat cu spume :-)
    3 2
  • @Fanel
    Dar cine trece de titlul unui articol în care scrie Volkswagen? Că uite, are tot atâtea litere ca Stellantis. Și nu cred că e mai ușor de citit. În niciun caz corect...
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru