Vânzări record pentru Tesla: peste 405.000 de mașini, vândute în ultimul trimestru din 2022

de Tiberiu Safta
Marti, 03.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a vândut peste 405.000 de mașini în ultimul trimestru din 2022 și stabilește, astfel, un nou record. Totodată, marca deținută de Elon Musk a vândut peste 1.3 milioane de mașini la nivel mondial în anul precedent.

Constructorul american de mașini electrice s-a bucurat de vânzări record în ultima parte a lui 2022. Astfel, în ultimul trimestru din an, Tesla a reușit să vândă 405.278 de mașini la nivel mondial, un record absolut pentru firma deținută de Elon Musk.

Aceasta este o creștere semnificativă față de vânzările din al treilea trimestru din 2022, atunci când Tesla a vândut 343.830 de vehicule și care a fost, la rândul său, un record. Revenind la datele din perioada octombrie-decembrie, cele mai bine vândute mașini au fost Model 3 și Model Y. Luate împreună, cele două modele au fost vândute în 388.131 de exemplare.

Celelalte două mașini, Model S și Model X au fost livrate în doar 17.147 de exemplare la nivel mondial, în ultimele 3 luni din an. De asemenea, tot în această perioadă, au fost produse 439.701 de mașini. Dintre acestea, 419.088 au fost reprezentate de Model Y și Model 3, în timp ce Model S și Model X au fost produse în doar 20.613 exemplare.

În total, Tesla a reușit să vândă 1.313.851 de mașini pe tot parcursul anului la nivel mondial.

via InsideEVs

Comentarii (5)

  • Cele 405 K sunt sub așteptări, ca dovada cele 20.000 produse și nevândute chiar dacă au făcut reduceri masive pe final de an. Ultimul trimestru din 2022 a fost practic echilibrarea de după toate întreruperile de la începutul anul, plus creșterile de capacitați din Germania altfel spus s-a tras linie.
    Vom vedea Q1 ‘23 când nu se va mai întâmpla mai nimic poate dintre contra.
    7 2
  • Dutz... au produs şi vândut mai puţine datorită Chinei şi COVID în China, atâta tot
    1 3
  • Tesla Motors a fost amendată de autoritățile din Coreea de Sud cu 2,2 milioane dolari din cauză că în materialele publicitare
    unele lucruri erau exagerate, iar clienților nu li se explica faptul că autonomia mașinilor este cu mult mai mică atunci când afară este foarte frig.
    Pe vreme rece, autonomia tuturor mașinilor electrice este cu mult mai mică față de cea din condiții meteo ideale, scăderea putând fi chiar și de 40-60%.
    4 0
  • Câinii latră caravana trece. (proverb românesc). Spre viitor. (constatatre proprie)
    0 3
  • Mike, este ok sa fi optimist, sa vrei reducerea poluării, dar eu cred ca te amăgești. Electricele de astăzi nu sunt nici alternativa și nici o soluție, cel puțin nu acum. Acțiunile Tesla se apropie de 100 de la aproape 400. Altfel spus nasol… matematica nu iartă. Tesla a făcut i figura frumoasa, a fost cam singuri o vrem plus efectul wow… dar s-a dus!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru