Vânzările de mașini ar putea scădea în Italia cu 15% din cauza epidemiei de coronavirus: "Avem nevoie de măsuri rapide"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini ar putea scădea cu peste 15% în Italia în acest an din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit unei asociații care reprezeinta constructorii auto străini.

Italia este cea mai afectată țară europeană de epidemia de coronavirus, iar numeroase interdicții de călătorie anunțate la sfârșitul săptămânii trecute vor avea un impact major și pentru economie, inclusiv pentru industria auto.

Asociația UNRAE, care reprezintă interesele constructorilor auto străini, avertizează că vânzările de mașini ar putea scădea cu peste 15% în Italia în acest an, ca urmare a efectelor coronavirusului.

"Fără măsuri rapide, piața auto din Italia riscă să piardă aproximativ 300.000 de înmatriculări în acest an de la nivelul de 1.92 milioane în 2019", menționează asociația într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii februarie, aceeași asociația anticipa o scădere de 7% pe baza înmatriculărilor din Italia din primele două luni ale anului.

O scădere de 15% a pieței auto va avea un efect important în economia Italiei, întrucât industria auto generează aproximativ 10% din Produsul Intern Brut (PIB) al Italiei.

Oficialii asociației speră să primească fonduri din partea autorităților.

Pentru moment, statul a anunțat un ajutor de numai 70 de milioane de euro pentru acest an, insuficient însă pentru a menține industria auto la un nivel decent în contextul epidemiei de coronavirus.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • netam_nissan
    nu ca asa avea griji de virusare ca am creieru mai mic decit virusii deci nu au spor sa incapa (nu rideti, citez dupa altii mai savanti ca *are si o componenta neurologica deci pare sa fie fabricat*).
    dar poate ca asta si vor aia de i-au dat drumu din lesa lu covid -sa scada tot-tot la minus mult spre infinit.
    o fi mai bine sa nu se mai preumble toti pitiponcii cu avioane la citybraekuri de uichend in milano, daaarr nici nu ma gindesc ce o fi cind istericii or inchide si carfuru meu pe motiv de raceli pina la urma.
    pretexte in contexte zicea sefu meu si are dreptate desi nu inteleg ce spune.
    18 3
  • Anonim
    Vor scadea vanzarie in toata lumea vorbim de o pandemie .
    6 8
  • mircea badea
    solutia e sa luam toti virusul cat mai repede!
    6 2
  • 15% in visele lor frumoase ! Numai de cumparat masini nu o sa le arda italienilor anul asta . "Tara arde si babele se piaptana" la un alt nivel , nici nu a inceput bine panica si sectorul auto deja intinde mana dupa pomana , ca de la ei din buzunar n-ar da un sfant . Sa nu cumva sa le scada profitul ca o sa-si stranga jucariile si o sa plece acasa.
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru