Vânzările de mașini au scăzut în China cu 80% în luna februarie: Toyota a raportat o scădere de 70%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 04.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini au scăzut în China cu 80% în luna februarie din cauza epidemiei de coronavirus. Japonezii de la Toyota au raportat o scădere de 70% a vânzărilor în această perioadă.

Asociația Constructorilor de Automobile din China (CPCA) a publicat în această săptămână un raport cu privire la vânzările de mașini în luna februarie.

Datele oficiale arată că vânzările de mașini noi au scăzut în China cu 80% pe parcursul celei de-a două luni a anului, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Anterior, CPCA anunțase că piața auto chineză s-a prăbușit cu 92% în primele două săptămâni ale lunii februarie.

Astfel, chinezii au cumpărat doar 296.400 de mașini noi în februarie, comparativ cu totalul de 1.482.000 de unități înregistrat în februarie 2019. 

CPCA menționează că vânzările au scăzut puternic în prima parte a lunii pe fondul inchidierii showroom-urilor. Ulterior, pe măsură ce showroom-urile au fost redeschise, vânzările au crescut ușor. "Dealerii au revenit gradual la muncă în primele trei săptămâni ale lunii februarie, însă traficul este foarte scăzut", menționează CPCA într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, CPCA anticipează că datele din februarie vor fi cele mai modeste de pe parcursul întregului an, întrucât consideră că vânzările își vor reveni treptat începând din luna martie.

Dintre marii producători auto globali, Toyota a anunțat deja că vânzările sale pe piața chineză au scăzut cu 70% pe parcursul lunii februarie. Totuși, este de așteptat ca toți marii producători globali să raporteze cifre asemănătoare, iar vânzările scăzute din China vor afecta datele financiare.

În ultimii ani, aproape toți producătorii au investit sume semnificative în China, inclusiv în facilități de producție, datorită trendului ascendent puternic al economiei din această țară.

Totuși, vânzările de mașini au început să scadă în China încă de acum doi ani.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • fan skoda
    Coronavirus...
    Dupa ce o sa se termine epidemia de coronavirus, vanzarile din China vor fi cu +. Acum toti oamenii (sau aproape toti) stau in casa pentru ca au coronavirus sau ca sa nu se imbolnaveasca.
    4 8
  • @fan skoda, Din pacate nu functioneaza asa cum zici. Piata era oricum de un an pe scadere. Iar o parte din volum probabil va fi recuperat in lunile viitoare dar nu in intregime. Asa a fost si la criza din 2008. Vanzarile in general si-au revenit incet dar nu au compensat pentru pierderi. Sunt chetuleli anulate si nu amanate(gen turism) care au efect permanent(nu te vei duce in vacanta de 1 mai in 1 Octombrie) si de acolo in aval cu celelalte cheltuieli.
    11 0
  • @automarket

    "Dealerii au revenit gradual la muncă în primele trei luni ale lunii februarie, însă traficul este foarte scăzut"

    PS: O ''mica'' gresala !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru