Vânzările de SUV-uri, record în Germania: nemții au cumpărat peste un milion de unități în 2019

de Paul Cosma
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste un milion de SUV-uri au fost vândute în Germania în 2019, fiind pentru prima dată în istorie când nemții au depășit acest prag în decursul unui an, potrivit datelor oficiale.

În primele 11 luni din 2019, nemții au cumpărat peste un milion de SUV-uri, în creștere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform Autorității Federale de Transport (KBA).

În premieră pentru piața din Germania, pragul de un milion de SUV-uri a fost depășit, iar estimările arată că totalul va ajunge la circa 1.1 milioane de unități la sfârșitul lui 2019.

Cifrele includ atât vehiculele noi, cât și cele second-hand, însă, chiar și în aceste condiții, creșterea este semnificativă având în vedere rezultatul de 600.000 de unități din 2015.

Potrivit datelor oficiale, SUV-urile au o cotă de piață de circa 30% în Germania, iar analiștii estimează că aceasta va urca la 50% în 2025.

Via Economica.net

Comentarii (7)

  • Poi ce sa mai si cumperi!!!
    Masinile sport sunt pe moarte...SLK-u iasa din productie....tt-u nu stim inca daca va avea o versiune viitoare..Z4 so cocalarit cu Supra....
    Si sincer vorbind intri intr-un showroom in zilele atea esti coplesit de oferte si modele expuse...nu mai exista o diferenta mare intre segmente toate masinile iti ofera cam aceeasi calitate, toate is practice toate au dotari asemanatoare....nu mai exista o bariera intre masini sa zici da vreau asta pt ca e mai buna mai mare mai calumea....
    A-Klasse, B-Klasse, GLA, GLB......4 modele cica diferite care urmaresc acelasi client....care e diferenta??2-3 centi in plus....2-3% calitate perceputa in plus..2-3 optiuni in plus...
    13 6
  • 90% din vanzari au fost reprezentate de Dacia Daster!
    9 6
  • 14564443
    asta e @tzenule, un pic iti inteleg tonul nostalgic, dar nu mai suntem in 1998. au fost vremuri frumoase in domeniul auto, dar in timp nu ne putem intoarce.
    8 3
  • Sunt convins ca va veni si vremea scaderii pentru SUV-uri, nu pot creste la nesfarsit, mai ales ca sunt mai scumpe decat berlina sau break.

    Z4, SLK, TT n-au fost niciodata de volum, ce sa cumpere omul ? Un hatchback, berlina, break ?
    10 4
  • @dan
    Ce sa cumpere omu? poi exact hatchback, berlina sau break.....
    De cand o devenit Suv-ul sau masina de teren masina perfecta de familie???
    in ultimi 60-70 de ani hatch-ul, sedanul si break-ul probabil aeva o cota de 80% din productia auto...in zilele noastre cred ca mai putin de 40% si asta doar in ultimi 10 ani!!!
    8 3
  • gretaximetru
    ma asteptam la o stire cu doua milioane suvuri electrice dintr-un milion vandute la nemti
    suvomania imi pare oricum cea mai bizara psiho-maladie taman la astia cu drumuri excelente unde si multe carari din asa-zisele lor paduri sint asfaltate
    cine nu crede sa se plimbe cu bicla pe langa Ff/M. au si marcaje pentru pietoni si mistreti.
    vorba vine mistreti ca sint debili-placizi adica civilizati si in curand sigur electrificati
    21 1
  • Atat ne plangem de incalzire globala si de poluare incat numai SUV-uri visam. Niciodata un SUV nu va consuma mai putin decat o compacta sau orice masina nonSUV echivalenta cu clasa masinii de teren. Nu se mai pune accent pe consum (a se citi poluare) ci pe confort. Halal lupta impotriva emisiilor CO2. Mi se pare total gresita aceasta directie.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru