Vânzările globale de mașini au crescut cu 4% în prima jumătate a anului: peste un sfert dintre unități, comercializate în China

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 19.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările globale de mașini au ajuns la 47.5 milioane de unități în primele 6 luni ale anului, dintre care peste 13 milioane de unități au fost comercializate în China, cea mai mare piață auto a lumii.

Piața globală de mașini noi a înregistrat o creștere de 4% în primele 6 luni ale acestui an, după ce s-au comercializat aproximativ 47.5 milioane de unități.

Principalul motor de creștere este în continuare China, țara care a înregistrat cele mai mari vânzări la nivel mondial: peste 13.37 de milioane de unități, cu 6% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pe poziția a doua în clasament, la mare distanță, se poziționează Statele Unite cu 8.61 milioane de unități, cu o creștere de numai 2%. Interesant este că 68% dintre vânzările din SUA au fost realizate de camionete, a căror creștere a fost de 10%.

Japonia ocupă poziția a treia în acest clasament, însă populația din ce în ce mai îmbătrânită are și un efect negativ asupra vânzărilor, care au scăzut cu 2% la 2.68 milioane de unități. În schimb, India a raportat o creștere de 16% și a ajuns la 2.023 milioane de unități, cifre cu care ocupă locul 4, însă amenință poziția de pe podium ocupată de Japonia.

Germania este cea mai mare piața europeană, însă ocupă doar locul 5 în clasamentul general după o creștere de 5%.

Tendința remarcată în acest prim semestru al anului este de creștere puternică pentru țări aflate în plină dezvoltare precum China, India sau Brazilia, în timp ce piețele măture din Statele Unite sau Japonia înregistrează oscilații mai degrabă nesemnificative.

Via Autoactu

Comentarii (2)

  • În 2018 se vor fabrica aproape 100 milioane mașini, unde se va ajunge ? În zece ani la 150 milioane ? Ce procente ocupă electricele ?
    3 0
  • gerula
    in europa conform estimarilor mele, in acest moment cota sub 1%. Se estimeaza un numar de circa 11 milioane electrice vindute in 2035 - adica peste 15 ani, ceea ce acum ar reprezenta circa 11% raportat la vinzarile totale din 2017. Avind in vedere insa o rata de crestere de 4% anual pe total sector auto, in 2035 nr. de auto vor ajunge la 164 milioane, ceea ce rezulta o cota de electrice de 7%.... E mult, e putin - nu stiu...aia cu electrice sa decida. Eu unul nu trec pe electrice
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru