Vânzările Nissan în China au scăzut cu 80% în februarie: japonezii au comercializat 15.111 mașini pe cea mai mare piață auto

de Paul Cosma
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că vânzările sale din China au scăzut cu 80% în luna februarie, la 15.111 unități, din cauza epidemiei de coronavirus. China este cea mai importantă piață pentru producătorul japonez, care traversează o perioadă nefastă și încearcă să-și refacă profitul și vânzările.

Datele oficiale arată că vânzările de mașini noi au scăzut în China cu 80% pe parcursul celei de-a doua luni a anului, ca urmare a epidemiei de coronavirus. Chinezii au cumpărat doar 296.400 de mașini noi în februarie, comparativ cu totalul de 1.482.000 de unități înregistrat în februarie 2019. 

Dintre marii producători auto globali, Toyota a anunțat deja că vânzările sale pe piața chineză au scăzut cu 70% pe parcursul lunii februarie.

În aceeași lună, Nissan a vândut 15.111 de mașini în China, în scădere cu 80% față de aceeași perioadă din 2019. China este cea mai importantă piață pentru producătorul japonez, Nissan fiind într-o perioadă dificilă din punctul de vedere al profitului și vânzărilor slabe.

Vânzările Nissan au scăzut în ultimii doi ani, iar conducerea este așteptată să prezinte un plan de redresare în luna mai.

Via Reuters

 

Comentarii (4)

  • Anonim
    Incet incet vor fi adusi cu picioarele pe pamant constructorii auto ca in ultimii ani inafara de marit preturile nimica altceva , calitate , fiabilitate au aruncat fiecare cate o tableta si cateva camere chinezesti de 5 euro bucata si gata umflam pretul cu 20-30 % pentru fraieri
    16 4
  • Zic sa dati doar stirile cu cresteri ca astea cu scaderi sint deja cu sutele si cresc la jdemii.
    Oricum sfatul bun nu doar pt. nitam-nisan ar fi sa isi pastreze masinile in vremile astea tulburi oricat de cazane ar fi si sa nu mai viseze la copite de cai electrici pe pereti.
    15 3
  • Unii constructori nu-si vor reveni, dupa ce trece aceasta perioada cauzata de covid 19, in special cei care oricum aveau probleme, in acest caz Nissan.
    9 2
  • netam-nissan
    va rog eu orice virusi colcaie prin lume totu pina la nissan ca isi revine sigur poate doar cutiile skoda nerezistente sa pice infestate.
    uite nissan juke e f. durabil dar e asa urat ca nici tata virusilor nu se apropie de el si nici de proprietaru lui.
    de nissan tiida sedan al meu ce sa mai zic ca pune pe goana si ciuma la o adica.
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru