Vânzările Volvo au crescut cu aproape 32% în primele 7 luni

de Paul Cosma
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a raportat o creștere de aproape 32% a vânzărilor în primele 7 luni ale anului. Mai mult de un sfert din vânzări au fost în dreptul modelelor electrificate.

Volvo a comercializat 437.640 de mașini în intervalul ianuarie – iulie 2021, cu 31.7% mai multe decât în aceeași perioadă de anul trecut. 

Constructorul suedez transmite că 25.5% din vânzări au fost reprezentate de vehiculele din gama Recharge (electrice sau hibride). În Europa, acest procent a fost de 43%. 

Luna iulie a însemnat, totuși, o scădere de 8.7% a vânzărilor Volvo, pe fondul crizei de semiconductori, dar și a faptului că producătorul nu a reușit să atingă rezultatele “neobișnuit de bune” de anul trecut. 

În iulie, cel mai bine vândut model Volvo a fost XC60, cu 19.132 de exemplare (vs. 17.861 în iulie 2020), urmat de XC40 (15.097 vs. 18.726) și XC90 (9.694 vs 8.751). 

Via Volvo

Comentarii (7)

  • Logic volvo este o masina fiabila, in care te simti in siguranta ,si cu mult peste marcile nemtesti.
    7 19
  • Din pacate, in Romania nu prea se vand si asta are si un impact direct in numarul de morti de pe sosele.
    Sa o tinem tot asa, cautam si importam coji germane, ca sunt mai bune, lasam Volvo la altii care vor siguranta.
    6 11
  • Norocul lor a fost că după criza stăpânilor flămânzi și traumatizați de nimeni nu m-ai știe câte milenii,au ajuns la ăștia.pe Saab efectiv i-au îngropat.ford a fost mereu peste gm
    3 2
  • Pe ce a pus mâna gm,a distrus.foarte puțini au avut norocul să scape.achizitii acțiuni gm japonia.au scăpat cu viață, m-ai puțin Isuzu.tot în Asia i-au distrus m-ai ceva că Mike Tyson pe cei de la Daewoo.Rusia,au distrus tot.au rămas cu niva pe care au primit-o cadou.america de sud, mașini din hârtie
    3 1
  • Cam mare cifra pentru niste chinezarii!
    1 0
  • Chinezării ? Te-ai urcat vreodată într-un Volvo ? Dacă Roman Abramovici este patronul echipei de fotbal Chelsea înseamnă ca echipa este rusa ? Gândește …
    1 0
  • Trăiesc de 11 ani in Belgia , crede- ma vezi mașini Volvo la tot pasul , iar XC 60 bate la vânzări mărcile germane , vorbesc de aceeași clasa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru