Versiune unicat pentru BMW X6: SUV-ul a primit cea mai neagră vopsea de caroserie din lume

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit o versiune unicat pentru noua generație a SUV-ului X6 cu finisaj Vantablack, cea mai neagră vopsea de caroserie din lume, care oferă ochiului uman un aspect estetic bidimensional.

BMW a dezvăluit primele imagini și informații oficiale pentru noua generație X6 la începutul lunii iulie, iar premiera cu public va avea loc în luna septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Tot acolo, constructorul german va expune însă și o versiune unicat pentru noul X6, care iese în evidență doar prin culoarea caroseriei.

Astfel, ediția unicat a lui BMW X6 va avea o finisare Vantablack, cea mai neagră vopsea de caroserie din lume, cu un nivel de reflexie scăzut indiferent de unghiul din care este privată mașina.

Acest tip de finisaj a fost realizat de compania Surrey NanoSystems și a fost adaptat special pentru BMW X6. Noul finisaj schimbă percepția vizuală asupra formei tridimensionale a unui obiect, întrucât oferă ochiului uman un aspect estetic bidimensional. Acest lucru poate fi interpretat de creier ca o privire într-o gaură sau chiar în gol, motiv pentru care finisajul Vantablack nici nu este potrivit pentur o mașină, întrucât elimină aproape toate detaliile de design.

Finisajul Vantablack este realizat cu o matrice de nanotuburi aliniate vertical care au dimensiuni nesemnificative, de 14-50 micrometri în lungime și 20 de nanometri în diametru.

Prin urmare, densitatea acestor nanotuburi de carbon este de circa un miliard pe centimetru pătrat. Astfel, orice sursă de lumină care atinge suprafața caroseriei este absorbită aproape complet și este transformată în căldură. Inițial, tehnologia a fost dezvoltată pentru acoperirea componentelor folosite în spațiul cosmic.

Via BMW

Comentarii (2)

  • cred ca si in cele mai curate orase din lume se vede praful pe ea la 10 minute dupa spalare.
    4 0
  • Meteorologogu
    Sa vezi ce se incalzeste asta la soare :D
    Or fi marit si capacitatea instalatiei de climatizare ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru