Versiunea plug-in hybrid a lui Peugeot 3008 va avea 300 de cai putere și apare în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 27.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 3008 va fi disponibil într-o versiune plug-in hybrid care va include un motor pe benzină de 1.6 litri și un motor electric, iar sistemul va genera aproximativ 300 de cai putere.

Peugeot a anunțat încă de acum un an că noua generație a lui 3008 va primi o versiune plug-in hybrid în 2019, iar oficialii constructorului francez au anunțat acum mai multe detalii pe marginea acestui subiect. Principala informație este că motorul electric va fi amplasat pe puntea spate și, împreună cu unitatea de propulsie pe benzină, sistemul va genera circa 300 de cai putere.

"Această tehnologie plug-in va fi disponibilă cu motorul nostru THP pe benzină de 1.6 litri. Puterea combinată a motorului pe benzină cu cel electric va fi, mai mult sau mai puțin, de 300 CP. Am pus motorul electric pe puntea spate, așa că veți avea o mașină foarte eficientă cu tracțiune integrală", spune Laurent Blanchet, directorul de produs al Peugeot.

Urmareste Automarket
În ciuda performanțelor bune promise, versiunea plug-in hybrid a lui Peugeot 3008 nu va fi inclusă în gama GTi, întrucât aceasta este rezervată în special modelelor din segmente mai mici.

"Hibridul este o mașină sportivă, dar brandul GTi este utilizat mai mult pentru segmentul de mașini hatchback mai mici.

Un 3008 cu logo-ul GTi este un pic cam prea mult acum, dar am putea folosi brandul GT", a adăugat Blanchet.

Anterior, producătorul francez a confirmat că în 2019 va lansa și o versiune electrică pentru Peugeot 208, care va deveni astfel un rival pentru Renault Zoe.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru