Vi se pare modest un Mercedes-AMG E63? Brabus încarcă 800 de cai sub capota sedanului

de Alexandru Monenciu
Sambata, 08.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemții de la Brabus au dezvoltat un pachet de tuning pentru noul Mercedes-AMG E63 facelift. Acesta propune atât îmbunătățiri estetice, cât și mai multă putere pentru motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri.

Actuala generație Mercedes-AMG E63 a ajuns pe mâna celor de la Brabus, tunerul de casă al constructorului din Stuttgart. Pachetul de tuning, denumit sugestiv Brabus 800, aduce atât îmbunătățiri de ordin tehnic, cât și unele de ordin estetic.

Motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri a primit turbine noi, un ECU resoftat, admisie revizuită și un sistem de evacuare mai puțin restrictiv. În aceste condiții, dezvoltă 800 de cai putere (+188) și 1.000 Nm cuplu (+150), astfel că repriza 0-100 km/h durează fix 3 secunde (sedan) sau 3.1 secunde (break).

În cazul ambelor variante, viteza de top este limitată electronic la 300 de km/h.

Îmbunătățirile estetice includ jante cu diametrul de până la 21 de inch, eleron din carbon și o inserție din același material pentru difuzorul de aer. Garda la sol poate fi cu 10 sau 20 de milimetri mai mică (în funcție de modul de rulare selectat) mulțumită optimizării suspensiei pneumatice.

În interior, pasagerii vor regăsi ornamente iluminate pentru praguri, pedale din aluminiu, accente din lemn sau carbon, dar și o gamă largă de tapițerii din piele și Alcantara.

Modificările propuse de Brabus pentru Mercedes-AMG E63 pot fi comandate fie ca pachet, fie ca elemente individuale.

via Brabus

Comentarii (11)

  • Poporeanu'
    Excelent,800 de cai,turbo pe benzina,de ce nu? Daca se pot mai multi,cu atat mai bine.
    9 1
  • Edikkk
    Ori conduci termice care papă, arde petrol pe bandă rulantă şi îl aruncă iremediabil în atmosferă

    Ori împuşti urşi şi elefanţi

    e acelaşi lucru.
    4 23
  • Edikkk
    Sau unii râd de săracii care ard cauciucuri iarna....

    Eee... şi râd ăştia din maşină care ard un an întreg petrol....
    5 20
  • Wolfgang
    Bobletikkk,
    dar ce propui sa facem cu cel care arunca cu nemiluita dezacorduri gramaticale dintre cele mai grave pe www.automarket.ro?

    Bobletikkk, promite-mi macar ca te lepezi de actualele notiuni de gramatica.

    Bobletikkk, singurul neajuns al modelului de mai sus este reprezentat de plafonarea vmax. la 300, valoare ridicola pentru bunastarea aflata in compartimentul motor.
    18 4
  • @Edikkk
    petrolul in vechime tot din atmosfera s-a creat. Asa ca se reintoarce acolo unde ii este locul. Nimic rau in asta? De ce crezi ca CO2 e rau? Plantele si fitoplanctonul se hranesc cu el. Exista un circuit al CO2 in natura pe care noi il ajutam acum.
    Uite eu la vila mea am gasit un furnizor de pacura care e mai ieftin decat gazul asa ca toata iarna ard pacura la greu si umblu in pantaloni scurti prin casa. toata familia e foarte fericita si ne costa mai putin.
    18 2
  • @08:07

    daca textul tau e scris la bashcalie, motiv de al trolla pe edikk, e ok. Totusi, exista riscul ca unii sa chiar creada povestea ca "petrolul se reintoarce acolo unde ii este locul".
    6 12
  • Fanele,inteligenta interventie!
    6 2
  • Edikkk
    Corect dle Fanel, trebuie să mai şi glumim :)
    3 7
  • Seriff
    Momentan ursi vad ca impusca doar printii, politicienii si bogatii, aa, adica aia care si-o ard ECO si promoveaza mizeriile electrice si ne acuza pe noi ca poluam.
    8 1
  • @08:41
    nu e bascalie. Tu crezi ca petrolul ala e pus acolo degeaba? Printr-un capriciu al naturii sau o intamplare? Sau sa ne sinucidem noi dandu-i foc? (sau macar stand cu gura in teava de esapament ca edik, nu e de mirare la cate enormitati spune). Nu. Ala e acolo sa-l consumam pana cand deascoperim obtinerea energiei din fuziunea nucleara. Totul are un sens pe lumea asta, numai speriatii nu au niciun capatai, rolul nostru al acelora care mai gandesc fiind de a le astupa gura pentru ca cu deschiderea creierului nu merge. Speriatul fiind irecuperabil, uitati-va la astia de pe aici de exemplu. Sunt convinsi ca vor muri de cancer sau in incendiile incalzirii globale. Apropos de incalzire. Plec maine la schi in Bucegi. O coborare pe Valea Alba. Se baga cineva?
    10 3
  • Seriff
    Chiar ca, suntem in mai si inca se schiaza si astia ne tot aburesc cu incalzirea globala:))
    Stiu, acum vor veni ecologistii si in loc de incalzire globala o sa ii spuna ''schimbari climatice'' :)))))
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru