VIDEO: Cascadorie pe două roți cu un camion Volvo

de Bogdan Mirică
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a vrut să demonstreze tuturor că și camioanele sale sunt capabile de cascadorii. Motiv pentru care a ridicat pe două roți unul dintre cele mai populare camioane ale sale: Volvo FH.

Pentru a promova gama sa de camioane, Volvo a lansat o campanie botezată ”Reality Road”, o serie TV formată din opt episoade, desfășurate de-a lungul a trei săptămâni. Scopul suedezilor a fost acela de a demonstra calitățile camioanelor Volvo și a atrage o audiență cât mai mare.

Pentru asta, cel mai nou clip al seriei ”Reality Road” încearcă să facă unul din camioanele Volvo să meargă doar pe două roți. Cascadoaria va face parte din videoclipul artistei Mapei și a fost realizat pe o pistă de teste de lângă Berlin.

A fost nevoie de o rampă pentru a ridica Volvo FH de la sol.

Esential 140 de centimetri înălțime avea rampa care a ajutat la ridicarea camionului Volvo pe două roți.
Peter Pedrero, coordonatorul cascadoriei, a avut grijă ca toate detaliile să ducă la ridicarea camionului Volvo FH pe două roți: rampa a fost de 12.5 metri lungime, a avut 140 cm înălțime și o înclinare de 30 de grade.
Toată această ecuație a făcut posibilă ridicarea camionului la un unghi de 45 de grade. Au fost necesare mai multe încercări și dezactivarea sistemelor de siguranță, care nu permiteau o asemenea manevră riscantă.

La volan a fost șoferul de cascadorii Walter Melis, unul dintre cei mai cunoscuţi experți din lume în conducerea pe două roţi. "Să conduci pe două roți într-un camion este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le poți face. Trebuie să mă concentrez în totalitate atunci când conduc, deoarece eu ţin de fapt camionul în echilibru, cu propria mea greutate - practic conduc instinctiv", spune Walter Melis.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru