VIDEO: De ce costă 8000 de euro cea mai scumpă vopsea din gama BMW?

de Bogdan Mirică
Luni, 08.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW oferă o vopsea exclusivistă în lista de opţionale a actualului Seria 6 Gran Coupe. Botezată Pure Metal Silver, nuanţa costă 8000 de euro.

Exclusivitatea se găseşte de cele mai multe ori în atenţia la detalii. Până acum ne-am obişnuit să o găsim cu preponderenţă în cazul unor modele de lux produse de Bentley sau Rolls Royce. Există însă şi constructori premium care aspiră la acel nivel de perfecţiune, iar printre ei se numără BMW.

Constructorul bavarez se laudă cu o vopsea exclusivistă, care va scoate din buzunarul clienţilor săi chiar şi 8000 de euro, atunci când este aplicată pe BMW Seria 6 Gran Coupe. Pentru a motiva preţul exorbitant, nuanţa, botezată Pure Metal Silver, are un proces de aplicare minuţios şi atent supravegheat de o echipă de specialişti.

Potrivit BMW, materialul folosit pentru a prepara vopseaua este de 40 de ori mai scump decât nuanţele standard. Germanii susţin că Pure Metal Silver are un aspect de finisaj cromat şi o strălucire aparte, de unde şi numele. Vopseaua conţine sute de mii de particule de aluminiu, responsabile pentru suprafaţa strălucitoare şi uniformă.

Pentru a-şi susţine pledoaria, BMW a publicat şi un scurt film despre modul de aplicare al vopselei.

Comentarii (4)

  • rotila
    frumusetea este in ochiul privitorului a zis cineva, candva.
    in ochiul snobilor se poate interpreta
    14 1
  • Mitica
    Sa nu uitam nuanta maronie si mata de 7000 euro de pe Seria 6, lansata acum vreo 2-3 ani, daca nu ma insel. Destul de populara. Un prorietar de spalatorie din Constanta si-a pus-o pe noul lui Seria 6 la putin timp dupa lansarea vopselei.
    6 2
  • Avand in vedere cat timp ramane intreg un BMW, nu se merita investitia.
    De 8000 euro poti comanda niste sisteme de siguranta suplimentare care sa ii ajute pe cei care "pierd controlul masinii", sa tii masina pe strada. Deci cei care aleg BMW, sa se mai gandeasca intre a alege o culoare sau siguranta.
    De curand cei de la Volvo au lansat un nou studiu de impact: masina care iese de pe drum si ajunge in sant. Avand in vedere ca eu nu prea am vazut Volvo prin santuri sau pomi, cred ca ei fac testul special pentru accidentele create de cei cu BMW.
    5 5
  • Andrei
    Daca sunt oameni care platesc peste 100 de mii pe o masina,ar mai conta 8000 pe o vopsea...mai ales daca este o nuanta deosebita.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru