VIDEO: El este angajatul Nissan care stabilește mirosul de mașină nouă

de Tiberiu Safta
Luni, 07.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ryunosuke Ino este angajat Nissan și are un loc de muncă mai neobișnuit. Datoria lui este să simtă toate mirosurile din habitaclul unei mașini, pentru a se asigura că fiecare model proaspăt ieșit de pe porțile unei fabrici oferă acel aer de mașină nouă.

Mulți dintre noi cunoaștem mirosul specific de mașină nouă atunci când deschidem portiera și ne așezăm, pentru prima oară, într-un astfel de automobil. Este un miros aparte, care face parte din experiența achiziționării unei mașini noi și care, totuși, nu poate fi explicat în cuvinte.

Însă, v-ați gândit vreodată că mai mulți producători au în componența lor oameni care se ocupă cu mirosirea mașinilor noi înainte să fie livrate către clienți? Unul dintre acești producători este Nissan, care are un angajat cu un astfel de loc de muncă aparte. Numele său este Ryunosuke Ino, iar datoria lui este aceea de a simți fiecare miros din habitaclul unei mașini proaspăt ieșite de pe porțile fabricii.

Mai mult, el este un inginer în simțuri olfactive, o pregătire rar întâlnită chiar și în industria auto. Deși Ryunosuke-san este conștient de faptul că locul său de muncă este neobișnuit, oameni ca el fac parte, indirect, din experiența unui client de a vedea și simți o mașină nouă.

Și să nu credeți că sarcina lui este ușoară. Pregătirea lui Ryunosuke începe cu o zi înainte de a-și face treaba, deoarece el nu are voie să consume alimente care au un miros puternic, cum ar fi ceapa sau usturoiul. Odată așezat la volan, Ryunosuke miroase toate colțurile și componentele din habitaclu. Astfel, toate piesele din interiorul mașinii sunt verificate pentru a avea mirosul corespunzător: scaunele, cotierele, parasolarele, torpedoul și buzunarele portierelor.

Fiecare piesă are mirosuri diferite, așa că el trebuie să fie atent și să le noteze. Ryunosuke-san trebuie să simtă și fiecare material din habitaclu, deoarece acestea au mirosuri distincte. Potrivit spuselor sale, Nissan are un standard foarte înalt când vine vorba de mirosul de mașină nouă. În cazul în care acest standard nu este atins, el trebuie să identifice originea mirosului și să verifice informațiile de la furnizor, precum și materialele vizate pentru a fi schimbate, dacă este cazul.

Chiar dacă Ryunosuke Ino este persoana responsabilă pentru mirosul plăcut al unui model Nissan la nivel mondial, mirosurile pot diferi în funcție de regiunile în care modelele sunt comercializate, după preferințele clienților. În Europa, de pildă, cel care se ocupă cu acest lucru este Peter Karl Eastland. Mai mult, nu oricine poate aplica pentru acest loc de muncă, deoarece Nissan pune la cale teste de recunoaștere a mirosurilor. Doar cei care trec cu bine de aceste teste vor putea să practice job-ul.

Clipul de mai jos este în limba japoneză, însă sunt disponibile și subtitrări în limba engleză.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Omul de tip nou in toata splendoarea lui. Bine ca ne iau robotii industriali si AI-ul locurile de munca si ramanem cu astia,mirositori de scaune auto,frumos viitor.Toate put a plastic sau poate au scos un plastic frumos mirositor,cine stie!
    8 3
  • Edikkk
    Păi presa PR Nissan nu are ce să arate, cu ce să se laude.

    De la plecarea lui Ghosn, Nissan nu a mai făcut nimic.

    Sub Ghosn a fost făcută generaţia nouă de Leaf, mult mai frumoasă şi modernă decât porcaria Leaf 1, urâtă cu draci
    Sub Ghosn a fost făcut şi sistemul e-power care Nissan NU ESTE ÎN STARE nici azi după atâţia ani să îl pună pe toate modelele şi să exporte, existând pe 1-2 modele disponibile doar în Japonia, maxim Indonesia (unde fabrică Nissan Note e-power)

    Incompetenţi se cheamă, în opinia mea
    4 8
  • @Edikk,fa tu pentru ei! O mana de ajutor de la tine nu le strica,scoate-i tu din faliment p'astia de la Nissan. Ps. Vezi ca ti-am gasit job,mirositor de scaune de maxi-taxi pe ruta Bucuresti-Tandarei,mai bine decat sa dai cu mopu' in șourumu' Tesla!
    10 7
  • Carlos
    E bine ca mașina nouă să miroasă frumos, dar nu-i suficient. Calitatea la preț bun se vinde cel mai bine, iar la asta Nissan e deficitar.
    ...Că de-aia au cam dispărut de pe piața europeană și au închis fabrica din Spania...
    8 2
  • Mircea Badea
    deci astia ne baga cancerul si in masini?! ideal ar fi sa nu miroase a nimic. sau sa puna muschi natural cum au pus la filtru in bord in electrica aia Sono.

    sunt curios daca la gagici le poate ghici kilometrajul..
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru