Video. Jochen Neerpasch, părintele BMW Motorsport, pe Transfăgărășan alături de un BMW 3.0 CSL

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jochen Neerpasch, părintele BMW Motorsport, a fost prezent în România pentru câteva zile. Acesta a avut ocazia să conducă un exemplar BMW 3.0 CSL pe Transfăgărășan.

Jochen Neerpasch, una dintre figurile marcante ale motorsportului european în anii '70 și '80, a fost prezent în România pentru câteva zile.

În cei 8 ani petrecuți în cadrul BMW, Neerpasch a reușit să transforme marca germană mulțumită unor proiecte cu totul și cu totul speciale: lansarea diviziei BMW Motorsport, dezvoltarea primului program de nivel înalt pentru juniori din istoria motorsportului, prima școală de pilotaj a unei mărci, introducerea primului program de pregătire fizică și psihologică pentru piloți și lansarea campionatului BMW M1 Procar.

Sub coordonarea lui Jochen Neerpasch, primul model pe care părintele BMW Motorsport îl lansa în competiții a fost BMW 3.0 CSL. A fost primul model care purta culorile BMW M și a reușit rapid să se impună în Campionatul European de Turisme (a asigurat dominația BMW vreme de 5 ani).

În scurta vizită din România, Neerpasch a avut ocazia să conducă un exemplar BMW 3.0 CLS în versiune de circuit. Mașina îi aparține lui Eduard Tontsch, un cetățean german cu origini române, care participă la cursele de viteză în coastă la clasa dedicată vehiculelor istorice. În ciuda faptului că exemplarul folosit este o replică pe șasiu de BMW E9, modelul a fost reconstruit cu mare precizie conform specificiațiilor de competiție din acea vreme.

Dragoș a fost prezent la evenimentul desfășurat pe Transfăgărășan, iar acum, reprezentanții BMW România au pregătit și clipul cu experiența lui Jochen Neerpasch alături de BMW 3.0 CLS pe "cel mai frumos drum din lume".

Pe toată durata evenimentului, drumul a fost închis circulației publice. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru