VIDEO: Manualul de utilizare a maşinii, transformat într-o banală aplicaţie de smartphone

de Daniel Popescu
Marti, 05.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvoltat o aplicaţie pentru smartphone-uri care îţi permite să vizualizezi uşor funcţiile maşinii sau modul în care poţi remedia diverse defecţiuni tehnice.

Sunt stufoase, grele, dificil de luat pe bancheta din spate şi, cel mai important, nu au funcţie de căutare rapidă a informaţiilor.

Vorbim, printre altele, şi despre manualele de utilizare a maşinilor, care vor dispărea uşor-uşor pentru a face loc versiunilor digitale. Nu te gândi la o simplă versiune în format PDF a manualului de utilizator, ci la o aplicaţie complexă pentru smartphone, dispozitiv pe care aproape oricine dintre noi îl are în permanenţă în buzunar.

Aşa a procedat şi Hyundai, care a dezvoltat un ghid virtual bazat pe realitate augmentată, care îţi permite să afli rapid principalele funcţii şi probleme ale maşinii. De exemplu, prin utilizarea camerei foto a telefonului deasupra comportimentului motor, îţi sunt afişate funcţiile fiecărei componente, iar prin selectarea uneia dintre ele poţi afla detalii despre modul în care piesa respectivă poate fi înlocuită.

Primul model care va beneficia de aplicaţie va fi Hyundai Sonata, însă ulterior aceasta va fi disponibilă pe toate maşinile mărcii sud-coreene.

Dintr-o dată, parcă va fi posibil să eviţi o vizită la mecanicul auto pentru o problemă banală, nu-i aşa?

Via The Verge

Comentarii (1)

  • Nu mi se pare nimic nou din asta, existau astfel de aplicatii si acum cativa ani, cautati ca trebuie sa gasiti ceva la Mercedes. Si pe viitor pe asta se va merge, nu ve-ti mai gasi voi carti tiparite la fel cum nu mai sunt casete audio sau cd-urile sunt pe cale de disparitie.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru