VIDEO: Marco Simoncelli a decedat în urma unui accident suferit în cursa MotoGP de la Sepang

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 23.10.2011
Pilotul italian Marco Simoncelli a căzut și a fost lovit de motocicletele lui Colin Edwards și Valentino Rossi în cursa MotoGP din Malaezia.

Pilotul italian Marco Simoncelli a fost implicat astăzi într-un accident fatal pe circuitul de la Sepang. Italianul participa în penultiuma cursă de MotoGP din acest sezon. Simoncelli a pierdut controlul motocicletei sale în timp ce se lupta pentru locul patru cu Alvaro Bautista și a căzut chiar în fața americanului Colin Edwards de la Yamaha și a lui Valentino Rossi de la Ducati. Cei doi nu au putut evita impactul, Simoncelii fiind lovit în plin de cele două motociclete. Casca lui Simoncelli s-a desprins și italianul a rămas întins pe circuit. A fost de urgență la spital dar medicii nu l-au putut salva. La ora locală 4:56 PM a fost anunțat decesul pilotului Marco Simoncelli.

Marco Simoncelli avea 24 de ani.

Simoncelli era unul dintre cei mai talentați piloți din MotoGP și era în al doilea sezon la clasa mare alături de echipa Gresini Honda. Italianul a fost campion european la clasa 125 cmc. A luptat apoi în campionatul mondial clasa 125 cmc pentru ca în 2006 să treacă la clasa 250 cmc.

Au urmat patru sezoane cu echipa Gilera iar în 2008 a devenit campion mondial la clasa 250 cmc învingându-l pe Alvaro Bautista. În 2010 trecea la clasa regină. În acest sezon a devenit unul dintre liderii clasei obținând pole-position-ul în cursele de la Barcelona și Assen și primul podium la MotoGP în cursa de la Brno. Cel mai bun rezultat a fost locul doi în Australia, obținut acum o săptămână.

Comentarii (16)

  • OMG !
    RIP...
    21 5
  • Un mare dezastru pentru MotoGp
    Un baiat extraordinar, un tip care dadea totul sau nimic...nu se stie cum a reusit sa ajunga acolo. Edwards era pe jos plangand, Rossi a clatinat din cap si arata ca plangea pana la boxe. Chiar nu se putea evita accidentul. Un mare dezastru. Personal sunt foarte trist intrucat era unul din favoritii mei la clasa mare.
    38 3
  • RIP Simoncelli
    Chiar daca statura nu l-a avantajat, a dat totul pe pista. A avut atitudine de mare campion. RIP!
    19 3
  • R.I.P
    pacat de el era foarte talentat avea o ambitie incredibila se dedica motociclismului a murit ca un erou pe frontul de razboi
    18 4
  • mda
    pacat de el. a avut ghinion maxim.

    ps: ce tot spuneti cu RIP? ce inseamna? nu puteti sa vb romaneste?
    14 5
  • Mare pacat, un sport f spectaculos dar si cel mai periculos dintre sporturile cu motor.Eu nu inteleg dc au fost date comentarii negative la primele comentarii
    19 1
  • schumi
    ...
    RIP, SuperSic!
    6 4
  • inca o stea a apus
    pacat era un mare talent si un pusti de viitor. reusiste atat de multe si atat de putin totusi in viata sa. D-zeu sa-l odihneasca. REST IN PEACE SIMO< WE WILL NEVER FORGET YOU>
    12 2
  • Inca o tragedie
    Pacat, mare pacat, ma uitam la cursa si nu imi venea sa cred ce vedeam. RIP SIMO!
    Sper doar ca Rossi, un foarte bun prieten al lui SIMO, sa nu se retraga dupa acest incident, el si Edwards chiar nu au avut cum sa il evite.
    Adio!
    16 1
  • Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe Marco Simocelli si pe Shoya Tomizawa! pacat... mare pacat...
    11 0
  • Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe Marco Simocelli si pe Shoya Tomizawa! pacat... mare pacat...
    6 0
  • nu-mi vine sa cred asa ceva era un pilot bun, tanar si talentat
    pacat c-a murit
    nici nu vreau sa ma gandesc ce e un sufletele lui Edwards si Rossi si nici in pielea lor sa fiu dar imi imaginez ca sunt devastati de durere
    dar cand am vazut clipul am ramas masca si accidentul era inevitabil
    iar Rossi si Edwards n-au nici o vina asa ca o sa spun D-zeu sa-L ierte si R.I.P. Marco Simoncelli
    10 1
  • sa ne aducem aminte si de Dan Wheldon!...
    9 0
  • pacat
    SuperSic...tot nu imi vine sa cred ca a murit...mi se pare ireal...dar totusi foarte real...cineva sus a vrut sa-l vada cat de bine piloteaza...pacat ca nu ne va mai incanta cu talentul lui...pacat pt familia lui...si pt viitorul lui...pacat ca a murit la o varsta mult prea frageda....R.I.P.
    9 0
  • --Diesel-Power---ANDREI--
    offf pasiunea asta....
    o simt si eu sunt constient dar e ca un drog.....pe unii ii iarta pe unii nu....imi pare rau era intr-adevar un pilot promitator.....sa se odihneasca in pace : (
    -ASTA inseamna RIP....
    7 0
  • Dumnezeu sa-l odineasca in pace!
    Desi nu-s fan Moto GP .. ma mai uit in zilele cu Formula 1 (n-am de ce sa mint) imi pare rau .. mor piloti de curse pe capete .. acum cateva zile .. cel din America in Indy .. acum acest tanar .. ce mai urmeaza .. un incident in WRC ? Doamne-Fereste ! .. Hai sa luam masuri .. sa facem o petitie .. catre constructori si cei care fac regulile in curse .. sa aiba mai mare grija de siguranta pilotiilor .. daca nimic nu-i mai presus de lege .. hai sa facem si-o noua regula .. Nimic nu-i mai presus decat siguranta oameniilor .. spectacolul il lasam pe locul 2 ..
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru