AMG şi Ducati anunţă un parteneriat pentru motorsport

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.11.2010
Mercedes-Benz AMG va fi partenerul auto oficial al Ducati MotoGP în sezonul competiţional 2011.

Tunerul de casă al Mercedes-Benz a anunţat un parteneriat cu italienii de la Ducati. Respectivul parteneriat vizează sponsorizarea efortului Ducati în campionatul MotoGP, ceea ce ar oferi promovare pentru Mercedes-Benz în acest sport. Pe lângă asta, dealerii Ducati vor prezenta şi modele Mercedes-Benz AMG pentru drivetest şi invers, avantajul fiind de partea amândurora în acest caz, pentru că vor obţine o reţea de dealeri extinsă fără costuri de construcţie şi achiziţie.

Anunţul parteneriatului a fost făcut la Salonul Auto de la Los Angeles. Începând cu sezonul competiţional 2011, AMG va fi partenerul auto oficial al Ducati MotoGP. Cei de la Ducati vor avea parte de un sezon competiţional foarte interesant, din moment ce Valentino Rossi, campion mondial en-titre, a ales să alerge împreună cu aceştia în sezonul 2011, iar Nicky Hayden va face parte în continuare din echipa Ducati Moto GP.

Campionatul MotoGP este popular atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii şi Japonia.

Cele trei pieţe reprezintă o parte importantă din vânzarile Mercedes-Benz şi colaborarea cu Ducati îi va aduce tunerului german dar şi mărcii pe care o modifică inginerii AMG un plus de imagine. Nici italienii nu au de pierdut, deoarece vor avea o piaţă de desfacere ceva mai mare prin prisma nemţilor de la AMG.

Via | Autoblog

Sursă Foto

Comentarii (2)

  • hm...
    odata cu Valentino Rossi toata lumea isi va indrepta atentia spre Ducati... iar a conduce pe strada o motocicleta a lor va fi "in trend" in viitorul apropiat...
    4 0
  • oare?
    atunci cand cauti sa te extinzi sau o crestere a cifrei de afaceri te folosesti de persoane indragite de public. nu cred ca asta ar fi scopul pentru mercedes benz sau daca ar fi al fi al 2-lea motiv (datorita pretului unei astfel de masini). primu cred ca este concurenta dintre mercedes, bmw si audi. cum bmw a lansat propria motocicleta asta poate fi planul de actiune celor de la mercedes in legatura cu motociclismul. urmeaza audi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru