VIDEO: Un slovac a adunat o colecție de 15 exemplare BMW Seria 7

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un pasionat al constructorului bavarez din Slovacia a adunat o colecție inedită de exemplare de lux. În colecția sa se regăsesc nu mai puțin de 15 exemplare BMW Seria 7 din primele două generații.

Fă cunoștință cu Jakub Berthothy, un mare pasionat al mărcii BMW din Slovacia. Acesta este un fan înrăit al modelului de lux Seria 7, deoarece deține nu una, nici două, ci 15 exemplare diferite ale acestui model.

El deține, astfel, numai exemplare clasice Seria 7 din primele două generații. Prima, cu numele de cod E23, a fost produsă între 1977 și 1986. A doua iterație a modelului de lux bavarez poartă numele de cod E32 și a fost fabricată între 1986 și 1994.

Pasiunea lui Berthothy pentru acest model a început de la o vârstă fragedă. Cea de-a doua generație BMW Seria 7 este specială pentru publicul din Slovacia și din Cehia, deoarece a fost primul automobil de import folosit de autoritățile guvernamentale ale fostei Cehoslovacii în primii ani de după căderea regimului comunist.

Un exemplar Seria 7 E32 a fost chiar prima mașină cumpărată de colecționarul slovac, din banii lui. Acesta se află în continuare în colecția lui și a primit câteva modificări la motor și suspensie din partea specialiștilor germani de la AC Schnitzer.

Jakub este pasionat în special de mașinile produse în anii '80 și '90. Pasiunea este moștenită chiar de la tatăl său, Bystric Berthothy, care iubește mașinile din anii '60 și '70. Inclusiv garajul acestuia este plin cu modele BMW clasice, de la modelul E9, produs între 1968 și 1975, până la modele ceva mai moderne, precum un M5 E39, produs între 1998 și 2003.

Această pasiune este transmisă din generație în generație, deoarece Jakub are la rândul său doi fii la fel de pasionați de modelele din garajul său.

via BMW

Comentarii (6)

  • adrian
    Asteptam si colectionarii de Tesla sa isi expuna masinutele
    13 1
  • Seriff
    @adrian le expun la statiile de incarcare cand stau cu sutele la coada:)))
    10 4
  • Asa e unii, colectioneaza gunoaiele.
    Cocalarii se mai si mandresc cu asta si o transmit la copiii lor.
    Mai bine ar transmite cum sa nu faci accidente cu troacele, ca suntem plini de idioti din astia.
    4 11
  • Seriff
    @Gigi ce legatura au accidentele cu colectiile de masini?:))) Te-ai trezit si tu vorbind
    9 2
  • Sunt doi soți în SUA care au 60 de Dodge Viper (un garaj imens în care un rând din ele stau pe elevatoare și un rând sub elevatoare) deci ei sunt șefii. Tataia ăsta are doar 15 BMW seria 7 identice, încât mă întreb de la câte mașini de același fel colecționate se face diferența dintre pasiune și boală psihică.
    5 0
  • Deleagu
    Aici este videoclipul cu cei doi soti din SUA care detin 80 de masini Dodge Viper: https://www.youtube.com/watch?v=iYYGayY8oqE&t=8s&ab_channel=BarcroftCars
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru