Viitoarea generație Hyundai Elantra N va păstra motorul termic. Hot hatch-ul i30 N, în pericol

de Alexandru Monenciu
Luni, 12.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Albert Biermann, consilier tehnic executiv în cadrul Hyundai, viitoarea generație Elantra N va fi oferită alături de un motor termic, pe benzină. În ceea ce privește hot hatch-ul i30 N, viitorul nu sună prea bine pentru el.

Recent a avut loc evenimentul anual N Fest în Australia, iar Albert Biermann, consilierul tehnic executiv al celor de la Hyundai, s-a aflat și el pe lista cu invitați. Cu această ocazie, Biermann a vorbit despre viitorul câtorva modele din familia sportivă N.

Potrivit acestuia, viitoarea generație Elantra N (sau i30 N Sedan cum este ea cunoscută pe anumite piețe) va continua să fie oferită cu un motor termic, pe benzină.

"i30 N este în siguranță, cel puțin varianta sedan, așa că vom vedea o nouă generație cu un motor pe benzină, având în vedere că se regăsește printre planurile noastre pe termen lung," a declarat Albert Biermann.

În ceea ce privește hot hatch-ul i30 N, disponibil și în Europa, viitorul acestuia nu este foarte clar. Din cauza standardelor de emisii, tot mai drastice, acest model ar putea fi pensionat.

"Alte piețe, ca Europa, visează și sunt șanse mari să nu mai existe modele N cu motor termic, în unele piețe, cu reglementările Euro 7 care se profilează," a mai spus el.

La final, Biermann a vorbit și despre i20 N.

Pentru că utilizează un motor de 1.6 litri, deci relativ mai mic, acesta va fi oferit în continuare.

via Motor1

Comentarii (5)

  • La noi nu se aduce nici măcar Elantra N-Line, nici i20 N, ce să mai vorbim de Elantra N…
    7 4
  • este în pericol..... mult mai lente decât suratele full electrice...

    Nu mai vrea nimeni termice
    3 13
  • Tot in sevraj? Nu ai găsit antidot pentru cei care nu pot gândi singuri? Ai grija ca citești anapoda bilețelele… cui îi “arde” de hot hatch-uri de la Hyundai? Să stea Hyundai in banca lor ca fac bine ce fac, altfel o vor da de pământ si dacă încearcă mult vor reuși.
    6 4
  • Seriff
    Nu mai vrea nimeni termice, de-aia vinde Hyundai termice de rupe, 95% din vanzarile lor sunt reprezentate de modelele termice, gen i20, i30, Elantra si Tucson, daca ar fi vandut doar electrice trageau obloanele pana acum si se duceau dupa Mitsubishi sa vanda linistiti termice pe alte continente unde nu exista comunismul UE.
    6 4
  • @goguță
    Hyundai poate vinde gama n performance exact pe acele piețe pe care poate pompa niște electrice. În România se vinde încă motorul MPI de doi cai și 3 mânji și nu mai rămâne CO2 disponibil.
    Românașul poate accesa N performance din Germania.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru