Viitorul BMW M3 electric devine realitate în 2027. Versiunea termică nu va fi eliminată

de Alexandru Monenciu
Vineri, 15.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, viitorul BMW M3 cu zero emisii ar putea debuta în următorii 4 ani. Mai mult, această versiune ar urma să fie comercializată alături de M3-ul termic.

Electrificarea nu iartă pe nimeni. Până și BMW M3, adică una dintre cele mai celebre modele de performanță, va avea o versiune cu zero emisii.

Cel puțin asta a dat de înțeles Frank Weber, șeful de dezvoltare a produselor din cadrul BMW. Mai mult, într-un interviu recent, Weber a dezvăluit că debutul viitorului M3 electric este programat în următorii 4 ani.

Acesta va fi construit pe arhitectura Neue Klasse. Fanii acestui model legendar nu au motive de îngrijorare, cel puțin pentru moment, pentru că viitorul M3 electric ar urma să fie comercializat alături de versiunea cu motor termic.

Cel mai probabil, acesta din urmă va integra o motorizare nouă, bazată pe actualul propulsor S58, cu șase cilindri în linie. Aceasta va respecta normele de emisii Euro 7.

În ceea ce privește viitorul BMW M3 electric, nu se cunosc prea multe detalii tehnice despre el. Sunt unele zvonuri care vorbesc despre faptul că ar putea oferi peste 1.000 de cai putere, ceea ce ar însemna de 2 ori mai mult decât actualul M3 CS (550 CP).

Așa cum bine știi, primul model BMW dezvoltat pe arhitectura Neue Klasse va debuta în 2025.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Ma bucur ca M3-ul termic ramane in fabricatie. si ca M-urile nu au fost inca hibridizate fortat ! Oameni rationali in conducerea BMW ...
    3 1
  • Andrei
    Asta e ultimul M ICE.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru