Viitorul BMW M5 ar putea avea sistem de propulsie plug-in hybrid și peste 750 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 24.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, succesorul actualei generații BMW M5 ar putea fi echipat cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Mai mult, versiunea M550i xDrive ar putea renunța la motorul V8 în favoarea unui agregat cu șase cilindri în linie alăturat (cel puțin) unei unități electrice.

Constructorul bavarez de automobile este așteptat să prezinte noua generație Seria 5, a opta, pe parcursul anului 2023. Aceasta va fi construită pe o versiune nouă a platformei CLAR și va fi disponibilă cu sisteme de propulsie micro-hibrid, plug-in hybrid și va avea chiar și o variantă 100% electrică (i5).

Inevitabil, electrificarea va ajunge din urmă și versiunea de performanță M5. Cel puțin asta susțin britanicii de la Autocar. Potrivit acestei publicații, viitoarea generație M5 va fi echipată cu sistem de propulsie plug-in hybrid care ar urma să dezvolte circa 760 de cai putere.

Mai mult, și viitorul i5 ar putea primi o versiune M care să dispună de peste 800 de cai putere, cu ajutorul a trei motoare electrice. În acest caz, vorbim despre un rival direct pentru Porsche Taycan Turbo S sau Audi e-tron GT.

Și viitorul actualului BMW M550i xDrive este incert. Asta pentru că bavarezii iau în considerare înlocuirea motorului V8 de 4.4 litri cu o unitate de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie, care să fie alăturată cel puțin unei unități electrice.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru