Viitorul BMW Seria 7, nava amiral a bavarezilor, va avea o platformă nouă, mai uşoară cu până la 200 kilograme

de Sebastian Toma
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 7 va primi o nouă generaţie în 2015, iar aceasta va fi bazată pe o nouă platformă numită "35up". Datorită acesteia, masa versiunii 740i va fi redusă cu aproximativ 200 de kilograme.

Esential 1.915 kilograme este masa lui BMW 730d, versiunea entry-level în gama Seria 7.
BMW Seria 7 va primi o nouă generaţie în 2015, debutul acesteia fiind programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul german va fi echipat cu o platformă complet nouă, numită 35up, care este realizată folosind materiale care asigură o masă redusă şi o rezistenţă înaltă: aluminiu, magneziu, oţel de înaltă rezistenţă şi plastic ranforsat cu fibră de carbon. Datorită noii platforme şi altor îmbunătăţiri la nivelul caroseriei, modelul va fi cu aproximativ 200 de kilograme mai uşor decât generaţia actuală. O altă noutate în gama Seria 7 va fi introducerea celei de-a doua versiuni cu ampatament mărit, o mişcare similară cu ceea ce au făcut rivalii de la Mercedes-Benz în cazul lui S-Klasse, model oferit cu trei ampatamente diferite.

Noua platformă modulară a lui Seria 7 va fi introdusă ulterior în gamele Seria 5 şi Seria 6, odată cu înlocuitoarele actualelor generaţii ale acestor modele.

În prezent, o parte din platforma modulară este folosită deja de Seria 3 şi Seria 4, dar vorbim doar despre formatul zonei care include compartimentul motor. Suspensia viitorului Seria 7 va avea multe componente din aluminiu şi urmează să aibă o configuraţie cu braţe duble pentru puntea faţă şi una spate multilink cu componente pneumatice.

Versiunea hibridă a lui BMW Seria 7 este aşteptată să primească o actualizare importantă odată cu noua generaţie a modelului.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, Seria 7 va beneficia şi de motoare cu patru cilindri în linie, anunţă surse din cadrul mărcii germane. Unităţile cu şase, opt şi 12 cilindri nu vor lipsi din ofertă, fiind aşteptate actualizări importante ale motorizărilor actuale. Gama de transmisii va primi o unitate automată cu nouă trepte în locul actualei unităţi cu opt trepte, iar configuraţiile cu tracţiune spate şi tracţiune integrală vor fi în continuare disponibile. Sistemul hibrid oferit în gama Seria 7 va primi şi el propriile îmbunătăţiri în vederea creşterii nivelului de eficienţă.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Introducerea unei motorizari cu 4 cilindri nu este o idee prea buna, nu de alta dar Mercedes n-a vandut mare lucru cu fosta generatie de S cu motorizare cu 4 cilindri, nici nu stiu daca mai ofera asa ceva la noul model, in rest doar lucruri bune despre viitorul seria 7, sunt convins ca va fi cel mai avansat model Bmw construit vreodata.
    12 0
  • Fara nici o ironie: care sunt cele 3 modele cu ampatamente diferite oferite de Mercedes ?
    Includeti aici si pullman/maybach ? pentru ca eu stiu ca sunt doar doua. S normal si S...L
    3 0
  • @dan_grc

    sunt state unde aceste masini se cumpara ca si company-car ... cum ar fi danemarca sau suedia unde taxele sunt imense ....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru