Viitorul Honda Civic va renunţa la motoarele aspirate în favoarea unui turbo de 1.5 litri

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunţat că noua generaţie a modelului Civic este programată să primească noul motor turbo de 1.5 litri turbo. Unitatea va asigura intrarea în gamă, dar va fi oferit şi într-o versiune de putere ceva mai mare.

Chiar dacă s-a opus curentului de downsizing cu succes până în prezent, Honda trebuie să facă trecerea către motoarele turbo, cu cilindree mai mică. Primul pas a fost consemnat odată cu lansarea propulsorului de 1.5 litri, supraalimentat.

Honda introduce o nouă familie de motoare VTEC Turbo de un litru, 1.5 şi 2.0 litri

Potrivit Automotive News, această unitate va fi oferită atât pe versiunea entry-level, cât şi pe versiuni ceva mai puternice. Unitatea va fi declinată în mai multe opţiuni de putere şi va fi capabilă să respecte fără probleme normele de poluare.

Deşi puriştii vor duce dorul motoarelor aspirate, vestea a fost oficializată deja de Yoshiharu Yamamoto, şeful departamentului de dezvoltare şi cercetare Honda, care a susţinut că motoarele cu cilindree mică şi tehnologie turbo ”vor asigura baza gamei, chiar şi pentru noua generaţie Civic.”

Aşadar, cea de-a zecea generaţie a modelului compact va beneficia de noul motor turbo de 1.5 litri.

Consumul va fi redus simţitor, iar performanţele vor creşte şi ele graţie utilizării tehnologiei VTEC alături de cea turbo.

Pentru a linişti apele şi pentru a oferi clienţilor mai multă încredere în departamentul de inginerie, Yamamoto a declarat că noul motor turbo de 1.5 litri instalat pe Civic, va oferi aceleaşi cifre ca actualele propulsoare de 2.0 litri şi 2.4 litri.

Comentarii (10)

  • In sfarsit...
    9 11
  • Probabil ca vorbim de 1.5 de 160 cp si 1.5 200 sau 210 cp. Sa vedem consumul. P.S. Mi-ar placea sa vad pe Civic si un 1.1 de 120 cp mai pentru muritorii de rand...
    12 10
  • Ai dreptate, insa japonezii nu pun ca nemtii motoare mici pe entry-level, gen 1.2 si 86 cp pe compacte in anul 2015 . Asta e o penibilitate absoluta sa pui 8j de cai in 2015 pe o masina moderna in entry-level si sa ceri 16 mii pe ea . Honda ofera motorizari premium avand in vedere ca pana si seria 1 care chiar e ''premium'' , vine cu 9j de cai entry-level. Deci pana la urma MARCILE PREMIUM CHIAR MAI POT FI NUMITE PREMIUM ? Evident ca nu , nu cu asa motoare de Logan . Deci un mare avantaj pt constructorii de volum japonezi, mai ales pt Honda. Asteptam totusi viitoarea Honda Accord .
    11 28
  • @@Andy
    Cred că cei care produc mașinile sunt totuși ceva mai pregătiți în domeniu și își dau seama că motoarele alea de intrare în gamă sunt suficiente pentru mașinile pe care le produc.
    22 11
  • Din pacate urmatoarea generatie a Accordului nu va mai veni in Europa. Vanzarile au fost foarte mici in cazul actualei generatii.
    12 7
  • qwerty
    Vorbiți de parcă ați vrea să cumpărați următoarea generație de civic și nu veți mai putea pentru ca nu îl mai baga la noi. Cat despre mașină premium cu motor slab, acel premium nu sta în motor ci în calitatea mașinii. Compara bmw cu hyundai sau orice marca vrei tu de consum și o sa descoperi o diferență uriașă.
    11 4
  • @@Andy
    Penibilitatea absoluta esti tu, in lumea asta marcile premium sunt doar cele pe care le consideri tu ca fiind asa, restul nu sunt, pentru ca asa zici tu.
    12 10
  • Motorizari premium?
    Automarket este locul unde se inventeaza expresii noi.Si limba romana este macelarita.
    Vai de capul tau,mafiotule! Cine te plateste,este si ala la fel de bolnav!
    4 7
  • Aveti info. gresite. Este vorba de un motor de 1.6 turbo care ii ia locul actualului 2.2 diesel.
    0 3
  • motor de motoreta
    motoarele astea de 80, 90 de cai sunt date la saraci, intra pe un site de constructor .fr, .de, .it si nu cred ca vezi masina compacta cu 80 de cai. Poate un 90cp motorina dar benzinare cu 80 doar la saracii din est le dau. De fapt sunt motoare de polo,clio,fiesta dar ptr saraci merg si pe golf, octavia,ceed , etc. Important sa simta omu "boss" ca si asa n-avem bani de benzina.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru