Viitorul hypercar danez Zenvo Aurora va avea motor V12 de 6.6 litri, quad-turbo

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Danezii de la Zenvo au dezvăluit că viitorul lor hypercar, botezat Aurora, va avea la bază un motor V12 de 6.6 litri, quad-turbo. Unitatea va lucra alături de un motor electric, rezultând astfel un sistem de propulsie hibrid cu 1.850 de cai putere.

În luna martie, danezii de la Zenvo au anunțat un nou hypercar, denumit Aurora. Tot atunci am aflat că producția va fi limitată la doar 100 de exemplare, dintre care 30 au fost deja vândute. Debutul este programat pentru data de 18 august.

Cu acea ocazie, constructorul danez a precizat, de asemenea, că Aurora va fi echipată cu un motor V12 de 6.0 litri, twin-turbo. Între timp, însă, s-au răzgândit.

Acum aflăm că unitatea V12 va avea de fapt 4 turbine și o capacitate cilindrică de 6.6 litri. Mai mult, va dezvolta 1.250 de cai putere la 8.000 de rotații pe minut. Motorul a fost dezvoltat împreună cu cei de la Mahle Powertrain și va îndeplini standardele Euro 7.

Uriașul agregat V12 va putea fi alimentat cu combustibili sintetici și va lucra alături de un motor electric. În total, ansamblul va dezvolta 1.850 de cai putere pe care îi va livra ambelor punți.

Cu pedala de accelerație la podea, Zenvo Aurora va atinge și, poate chiar va depăși 400 de km/h.

Va fi disponibilă în două variante: Agil și Tur.

Așa cum spuneam, debutul este programat pentru data de 18 august.

via Zenvo Automotive

Comentarii (2)

  • Octavian
    6.6 V12 în anii ăștia , wow
    5 1
  • Mircea Badea
    ce vrajeala cu sinteticul...si in fiecare zi va pica alt turbo..
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru