Ferrari: "Nu avem de gând să turboalimentăm noul motor V12"

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile nu are de gând să monteze turbine pe noul motor V12, care echipează modelul 12Cilindri. Anunțul a fost făcut chiar de șeful de dezvoltare din cadrul mărcii italiene.

La începutul lunii mai, italienii de la Ferrari au prezentat lumii întregi noul 12Cilindri. Succesorul lui 812 Superfast are, înainte de toate, un motor V12 aspirat natural, o unitate de 6.5 litri care dezvoltă 830 de cai putere.

Constructorul din Maranello a investit foarte mult capital pentru a păstra unitatea aspirată natural, dar în același timp să se încadreze în norma de emisii Euro6e. Și a reușit.

"Motorul V12 este aspirat natural. Este ceva ce creează emoție, sunet și accelerație de la turații reduse până la turații maxime. Acesta este produsul pe care dorim să îl oferim," a declarat ulterior Gianmaria Fulgenzi, director de dezvoltare produs în cadrul mărcii italiene.

Mai mult, Fulgenzi a precizat că turboalimentarea noii unități V12 nu face parte din planurile Ferrari, cel puțin momentan.

Căluțul Cabrat a apelat la turboalimentare numai în cazul motoarelor a căror capacitate cilindrică a fost nevoit să o reducă, pentru a respecta normele de emisii fără să afecteze performanțele.

Nu este cazul unității de pe 12Cilindri, în contextul în care și-a păstrat capacitatea cilindrică de 6.5 litri, a mai explicat el.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru