Viitorul Hyundai Ioniq 5 N ar putea dezvolta 600 de cai putere. Va avea și Drift Mode

de Tiberiu Safta
Joi, 08.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor surse, Hyundai Ioniq 5 N, viitoarea versiune de performanță a modelului electric, va avea un propulsor de circa 600 de cai putere. De asemenea, viitorul model de performanță va fi echipat și cu Drift Mode, care permite derapaje controlate.

Mai devreme în acest an, Hyundai a anunțat că va lansa o versiune de performanță pentru modelul electric Ioniq 5. Așa cum era de așteptat, viitorul model va purta numele diviziei Hyundai N și ar urma să fie lansat în 2023.

Până atunci, am reușit să aflăm și primele informații tehnice despre noua versiune de performanță. Publicația australiană Drive a i-a luat un interviu lui Albert Biermann, principalul consultant tehnic al mărcii sud-coreene. Știm deja că viitorul Hyundai Ioniq 5 N va fi bazat pe arhitectura E-GMP, adică aceeași platformă pe care este bazat Kia EV6 GT.

Biermann a precizat că viitorul Ioniq 5 N va dezvolta circa 600 de cai putere. Astfel, viitorul model electric de performanță ar urma să fie mult mai rapid decât i30 N. Consultantul tehnic a mai dezvăluit și faptul că viitorul model va fi echipat și cu Drift Mode. Cu acest mod activat, puterea motorului electric va fi transmisă predominant către puntea spate și va permite derapaje controlate.

Nu în ultimul rând, Ioniq 5 N va avea frâne îmbunătățite, iar modelul va fi testat pe circuitul Nurburgring din Germania înainte de lansare.

Noul Hyundai Ioniq 5 N va fi dezvăluit în 2023.

via Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru