Hyundai confirmă lansarea lui Ioniq 5 N: va fi primul model electric de performanță

de Bogdan Mirică
Vineri, 15.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat oficial că va lansa o versiune de performanță a lui Ioniq 5. Aceasta se numește Ioniq 5 N și va fi primul model de performanță electric al mărcii sud-coreene. Noul model va fi lansat în 2023.

Odată cu dezvăluirea noilor concepte RN22e și N Vision 74, Hyundai mai face un anunț important pentru divizia sa de performanță N. Sud-coreenii au confirmat că vom vedea pe stradă o versiune de performanță N a modelului electric Hyundai Ioniq 5. Va fi primul model cu logo N din gama electricelor Ioniq. Așa că nu este exclus să vedem în viitorul apropiat și un Ioniq 6.

Revenind la Ioniq 5, se pare că zvonurile s-au confirmat. Vă reamintim că au circulat multe imagini spion cu o versiune mai performantă a modelului. Data lansării a fost fixată pentru anul 2023. Nu există detalii despre motorizare, însă, dacă ne luăm după înrudirea lui Ioniq 5 cu Kia EV6, atunci ne putem aștepta ca motoarele să livreze tot 580 de cai putere, ca în cazul lui Kia EV6 GT.

Această ipoteză este confirmată și de o declarație mai veche a lui Albert Biermann, șeful diviziei de performanță, care spunea pe atunci că platforma poate suporta până la 600 de cai putere.

Din punct de vedere estetic, Hyundai Ioniq 5 va avea jante mai mari, o gardă la sol mai mică, spoilere față și spate mult mai agresive, precum și un set de frânare care ies în evidență.

Cele două motoare vor oferi tracțiune integrală, iar suspensia va fi recalibrată pentru o rulare sportivă. Inginerii sud-coreeni au deja un centru de testare pe celebru circuit de la Nurburgring.

Comentarii (1)

  • Lego car se poate comanda acum si in versiune sport. Cool nu?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru