Viitorul model electric dezvoltat de Honda și Sony va fi comercializat sub nou înființatul brand Afeela

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda și Sony își vor comercializa viitorul model cu zero emisii sub nou înființatul brand Afeela. Cu această ocazie, cele două companii au prezentat și un prototip care anunță viitoarea mașină.

Consumer Electronics Show, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate tehnologiei, și-a deschis porțile la Las Vegas. Așadar, este de înțeles de ce zilele acestea am avut foarte multe subiecte care au legătură cu acest domeniu.

În aceeași ordine de idei, Sony și Honda tocmai au anunțat înființarea brand-ului Afeela, sub care cele două companii vor comercializa viitorul lor model cu zero emisii. Și pe acesta l-au anunțat cu un nou prototip.

Mașina are o lungime de 4.895 milimetri, 1.900 mm sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea măsoară 1.460 milimetri, iar ampatamentul este de 3.000 milimetri.

Ca design, Sony și Honda au optat pentru ceva futurist. Avem faruri înguste, un așa numit display interactiv Media Bar, jante aerodinamice, cu diametrul de 21 de inch, un plafon negru și o bandă LED în partea din spate.

La interior ies în evidență volanul care seamănă cu o manșă de avion, un display generos care se întinde pe toate lățimea bordului (împărțit în mai multe segmente), consola centrală flotantă, plafonul panoramic și ecranele multimedia pentru locurile din spate.

Așa cum era de așteptat, tehnologia va fi la ea acasă.

Cele două companii au sugerat că noul model cu zero emisii ar putea integra un sistem de navigație cu realitate augmentată și nu mai puțin de 45 de senzori și camere video care vor permite un condus autonom de nivel 3.

În același timp, Sony și Honda au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unor funcții de condus autonom de nivel 2+, cel mai probabil acestea urmând să fie oferite în standard.

Din păcate nu avem prea multe informații tehnice despre noul model electric Afeela. Știm doar că va avea tracțiune integrală, ceea ce înseamnă o configurație cu două motoare electrice.

Viitorul model cu zero emisii, comercializat sub brand-ul Afeela, va fi disponibil pentru pre-comandă în prima jumătate a lui 2025. Primele exemplare vor fi livrate în America de Nord de-abia în primăvara lui 2026. 

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru