Viitorul sistemelor multimedia: ecran transparent produs din cristal Swarovski

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia CES 2024, Continental a prezentat un display central, pentru sistemul multimedia, transparent. Acesta utilizează tehnologia microLED și este produs din cristal Swarovski.

Cel mai mare târg de tehnologie din lume, cunoscut sub denumirea de Consumer Electronics Show, tocmai și-a deschis porțile în Las Vegas. Ediția din 2024 a strâns sub același acoperiș cei mai mari jucători din domeniu, inclusiv pe cei de la Continental.

Cu această ocazie, germanii au prezentat un display central care va fi regăsit, în viitorul nu foarte îndepărtat, pe mai toate mașinile premium. Este vorba despre un ecran transparent, produs din cristal Swarovski, care utilizează tehnologia microLED.

Pe scurt, Crystal Center Display integrează pixeli care se iluminează singuri, ceea ce îi permite acestui ecran transparent să fie mai luminos, dar și să ofere un contrast mai bun decât tehnologiile rivalilor.

La rândul lor, cei de la Swarovski au utilizat tehnici speciale de fațetare a cristalului, astfel încât display-ul să fie foarte rezistent și fiabil.

Încă nu este clar dacă vreun producător de automobile s-a înscris pentru a avea această nouă tehnologie în viitoarele sale modele.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    dar de ce?! sa fie masina mai grea si sa se strice mai usor?
    1 0
  • oricine
    Cu cât va fi mai scump cu atât se va vinde mai bine (Murphi).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru