Vin americanii? O companie de componente auto şi-ar putea reloca producţia în România

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie americană de componente auto intenţionează să-şi relocheze o parte din producţie în localitatea Turda din judeţul Cluj, unde ar putea angaja până la 600 de oameni până în 2021.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Costin Borc, ministrul Economiei, anunţa că speră ca un producător de componente pentru maşini electrice să-şi deschidă o fabrică în România, însă la vremea respectivă nu a furnizat informaţii suplimentare.

Datele sunt însă acum confirmate indirect de Europa Capital, companie care deţine parcul industrial Aries din localitatea Turda, judeţul Cluj. Reprezentanţii Europa Capital au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că parcul industrial este în atenţia unui producător american de componente auto, însă nu au dezvăluit şi numele acestuia.

Urmareste Automarket
Intenţia producătorului american este să relocheze o parte din producţia din America de Nord în Europa, iar România se află pe lista ţărilor candidate.
Dacă va alege parcul industrial din judeţul Cluj, compania americană intenţionează să genereze în prima fază 100 de locuri de muncă, cu potenţial de creştere la 600 de locuri de munca până în 2021.

"Compania americană a subliniat beneficiile oraşului Turda ca destinaţie de producţie, în contextul unei rate ridicate a şomajului la nivel local, dar şi a unei forţe de muncă pregătite, persoane cu mare experientă, foşti angajaţi ai societăţilor industriale ce au fost închise în ultimii ani.  Vom continua să colaborăm cu primăria Turda pentru a ne asigura că această companie americană va alege parcul industrial Aries”, explică Erik Gustafson, unul dintre şefii Europa Capital Emerging Europe.

Via Business Cover

Comentarii (7)

 • someone
  doamne ajuta
  9 1
 • vw s-a apucat de făcut cârnați
  Foarte bine ! Încep să apară și avantajele Scutului Deveselu.
  6 5
 • Tc1900
  din pacate salariile sunt mici la aceste fabrici - comparativ cu cat ar fi platit un muncitor pe o pozitie similara in ungaria sau slovacia, nu ma refer aici in Germania.

  vin sa caute niste sclavi, citeam recent ca muncitorii cu buna pregatire din zona de vest isi gasesc locuri de munca la salarii duble peste granita
  7 5
 • @Tc 1900

  Si salariile unui muncitor din China sunt mici comparativ cu cele din Romania. Asta nu inseamna ca orice investitie nu este un plus pentru economia romaneasca.

  @Automarket

  Credeti ca aveti cititori care sa nu stie ca Turda se afla in judetul Cluj? Daca investitia era la Martinesti, zicem ca e normal sa precizati judetul. Dar asa, parca ne insultati un pic cultura generala. No offence -::).
  2 2
 • @mishazaitev
  Ai fi curios cata lume nu stie ca Turda e in Jud. Cluj.

  De ce ar fi un lucru esential de tinut minte?
  1 0
 • @@eu

  Pentru ca oleaca mai incolo a murit Mihai Viteazu o personalitate despre care orice roman ar trebui sa stie cate ceva. Daca am ajuns sa spun asta eu, un roman cu origini nu tocmai romanesti, e cam trist.

  Si ar mai fi un motiv.... Acolo s-a surpat o autostrada noua! Daca n-avem curiozitatea sa vedem macar unde s-a intamplat acest lucru, nu ma mai mira de ce nu protestam impotriva politicienilor care ne cheltuie banii in mod inutil.

  Dar pentru tine Madalescule, Sergiu Andrei, sau oricum te-o chema, nici macare Clujul nu prea are importanta pe unde e!
  1 0
 • citizen
  Ce-mi plac astea cu "în prima fază 100 de locuri de muncă, cu potenţial de creştere la 600", asa se spunea si la o fabrica cu patronat austriac unde am lucrat ca vor fi pana la 200 de angajati si de fapt eram 45 de toti. Asta e ca in : "Cei patru patru apostoli erau trei: Luca si Matei".
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru