Volkswagen a primit comenzi pentru 15 exemplare Polo GTI R5: modelul dedicat raliurilor are 272 CP, tracțiune integrală și îl vom vedea în acțiune în a doua jumătate a anului

de Cornel Șocariciu
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Volkswagen Polo GTI R5 va putea fi admirat în competiții începând cu a doua parte a anului. Până în acest moment, au fost deja comandate 15 exemplare.

Volkswagen a prezentat Polo GTI R5, versiunea dedicată raliurilor, la final anului trecut. Modelul are la bază versiunea de serie a noii generații Polo, dar a primit o serie de modificări consistente pentru a respecta regulamentul FIA.

Noul Polo GTI R5 a fost conceput folosind experiența acumulată în sezoanele 2013-2016, perioadă în care constructorul german s-a impus în Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul Polo WRC.

Noul model pregătit de Volkswagen va putea fi admirat în competiții începând cu a doua parte a anului. Până în acest moment, 15 exemplare Polo GTI R5 au fost deja comandate în următoarele țări: Austria (3), Belgia (3), Finalnda (2), Italia (2), Portugalia (1), Suedia (1) și Paraguay (3).

"Cererea este mare. Suntem încântați de acest lucru, motiv pentru care vom munci și mai mult pentru a oferi cea mai bună mașină dedicată raliurilor", a declarat Sven Smeets, directorul Volkswagen Motorsport.

Volkswagen Polo GTI R5 are un motor turbo de 1.6 litri care produce 272 de cai putere și 400 Nm.

Acesta este cuplat la o cutie secvențială cu cinci trepte. Tracțiunea integrală face și ea parte din "arsenalul"noului Polo GTI R5. Cu o masă totală de 1.320 de kilograme, modelul german poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde.

Dezvoltarea lui Polo GTI R5 a demarat la începutul lui 2017. Modelul a fost deja testat atât pe macadam, cât și pe asflat, iar Dieter Depping și Pontus Tidemand sunt piloții care s-au urcat până acum la volanul lui Polo GTI R5.

Comentarii (1)

  • Nicolae
    A durat ceva pana ati pus astazi primul articol pe site.... tenisul pe primul loc, nu? ;) O zi frumoasa va doresc!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru