Volkswagen Beetle Dune va fi produs în serie, dar nu va avea 4x4

de Bogdan Mirică
Joi, 03.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va extinde gama modelului Beetle cu varianta Dune, dedicată celor care îşi doresc o broască altfel, cu trăsături de model off-road.

Mulţumit de evoluţia actualei generaţii Beetle, Volkswagen se gândeşte să extindă gama modelului legendar cu o variantă destinată off-road-ului. Ea va fi inspirată de conceptul Beetle Dune, expus anul acesta în cadrul Salonului Auto de la Detroit şi va debuta oficial pe piaţă în 2016.

Volkswagen Beetle Dune Concept - imagini oficiale cu viitoarea broască pentru „off-road”

Producţia sa a fost aprobată încă din luna mai, potrivit unor surse citate de publicaţia britanică Car Magazine. Pentru a putea primi eticheta de vehicul off-road, Beetle se va înălţa cu 50 de mm şi va deveni mai lat cu 26. Cu toate acestea, el nu va primi tracţiune integrală ci se va mulţumi doar cu un diferenţial electronic autoblocant XDS.

Practic, toate modificările care îl vor apropia de segmentul modelelor de teren vor fi mai mult de ordin estetic, spoilerele faţă şi spate urmând să fie şi ele revizuite.

Matthias Zauner, directorul de marketing al modelului Beetle, susţine că viitorul model, botezat deja Beetle Dune, va fi special şi va promova „sportivitatea, apropierea de alte SUV-uri, autenticitatea, stilul de viaţă, relaxarea şi emoţia.”

Noul Beetle Dune va adopta şi motorizările cele mai puternice ale modelului actual, printre care şi „benzinarul” de 2.0 litri turbo, capabil să ofere 207 cai putere şi un sprint de la 0 la 100 de km/h în 7.3 secunde.

Beetle Dune va fi cu aproximativ 2800 de euro mai scump decât versiunea standard şi se va adresa în primul rând clienţilor din Statele Unite şi China.

Comentarii (7)

  • Mircea
    Nici macar o veste noua legata de Up! GT ? Asteptam cu nerabdare sa fie lansat sa imi cumpar unul
    11 3
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini oficiale cu noul VW Passat ce s-a lansat static in aceasta seara la Berlin ( http://www.autobild.de/bilder/vw-enthuellt-den-neuen-passat-b8-2014--5193923.html#bild1 ) .
    1 1
  • 2x4 pentru nisipurile din groapa cu nisip?
    2 1
  • @Mircea

    Conditia ca sa poti sa-l cumperi nou ar fi ca sa se lanseze si sa se mai si vanda in Romania. Crsoss UP exista dar nu poti sa-l cumperi de la noi.

    @agoox
    Crezi ca priele boogie-uri pe platforme de Kaffer aparute in anii '70 si care constituiau distractia maxima a tinerilor ameicani, erau 4x4?
    1 0
  • Mircea
    @mishazaitev Eram off-topic , am intrebat de Up! GT nu de Beetle Dune , era vorba ca trebuie sa fie lansat ...
    5 0
  • @Mircea

    Eu cred ca ti-am raspuns destul de la obiect in sensul in care, chiar daca va fi lansat, exista sanse foarte mari sa nu o gasesti in Romania, asa cum nu se gasete Cross Up.
    0 0
  • Mircea
    @mishazaitev Cross Up trebuie sa apara in Romania la toamna
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru