Volkswagen ID.3, cea mai vândută mașină electrică din Europa în iulie

de Paul Cosma
Luni, 30.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID.3 a ocupat prima poziție în topul vânzărilor europene de mașini electrice în luna iulie. Podiumul a fost completat de Renault Zoe și Kia e-Niro.

În iulie, peste 160.000 de mașini electrice și hibrizi plug-in au fost înmatriculate în Europa, însemnând o cotă de 17% din total. Este a doua cea mai mare cotă înregistrată la nivelul unei luni, după iunie 2021.  

Liderul vânzărilor pe segmentul BEV a fost Volkswagen ID.3, cu 5.433 de unități. Pe doi s-a clasat Renault Zoe, cu 3.976 de unități vândute și o scădere de 57% față de iulie 2020. Pe podium a urcat și Kia e-Niro, cu 3.953 de exemplare și o creștere de 17% vs. iulie 2020. 

În top 10 au mai intrat, în ordine, Skoda Enyaq (3.649), Fiat 500 (3.644), Volkswagen ID.4 (3.643), Ford Mach-E (3.314), Volkswagen e-Up (3.197, +30%), Hyundai Kona EV (3.174, -27%) și Peugeot e-208 (2.623, +2%). 

Volkswagen ID.3, Skoda Enyaq, Fiat 500, Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-e nu au fost disponibile în iulie 2020. 

Via Jato Dynamics

Comentarii (15)

  • Edikkk
    Bravo VW, aşteptăm Tesla - vaporul din China anul ăsta şi producţia din Berlin, anul viitor.
    3 21
  • Edikkk
    https://youtu.be/tevb5KgaolE

    Imensa Chină
    3 19
  • inexorabil
    Damblagikkk, mă voi sui cu un VW autentic, recte cu Touareg-ul 5.0 V10 TDI (ăl capabil să tracteze un Boeing 747) – şi pe care EPA îl iubeşte la nebunie (de i-a dat "ban" definitiv pentru import) – peste instrumentul tău de scos cuie (dar, de fapt, tu te joci cu tulumba în ţărână, că o să ţi-l permiţi doar atunci când se vor cânta psalmi la Brucsel), dar şi peste pseudo-VW-ul pe care, aşijderea, îl vei descânta, căci mălai pe tine vacs albina crema puca.

    Aşadar, ne-am edikkkficat-ficat, da?

    PS. Dacă faci parte din Securitatea Recuperată Integral (mai ştii??? – nu zic şanţ până nu sar hopul), atunci nu-mi fac griji: veţi avea “flote” de e-glume în dotarea de partid şi de stat (ooo, la câte fonduri vi se alocă..de la gura fraierilor integraţi în “civilizaţia occidentală”). În atare condiţii, tragem nădejde că vei primi una pentru uz profesional, dar pe care s-o parchezi acasă (desigur, se subînţelege că vei încărca de la o priză sau alta, dar numai să nu le ocupe mămica pe toate).
    11 11
  • Edikkk
    Până şi Tesla model 3 chel , are destui Nm, să poată să tragă un Boeing :))))

    Îmi plac videourile unde Tesla S plaid bate cu uşurinţă termicele care răgeau din toţi rărunchii de efort.

    Mda
    6 14
  • inexorabil
    Da’ prompt mai eşti, dragă ofiţerule, pardon, amărâtule de cartier.

    Numai că eu vorbesc pe concret, iar mata’ pe supoziţii. Este precum în balanţa (perfect dezechilibrată) presa independentă, de investigaţie riguroasă, care devorează documente incontestabile, vs. “charisma” de tembelizor, “persuasivă”, a CTP-ului dă Driapta.

    Electroasele e- mari şi tari? Las’ că, volens nolens, vă veţi închina (impecabil ritualic, recte cu fruntea izbită de caldarâm) lui Deus Universalis 30 km/h (sau, dacă preferaţi aşa: 18,43 mph). Caz în care vă voi trimite bezele de pe spinarea lui Usain Bolt.
    9 9
  • @inexorabil
    Inexorabile, tu cred ca ai sticleți la mansardă, altfel nu îmi explic de ce debitezi prostii la foc automat în fiecare articol.
    7 3
  • @inexo
    Orice cocalar amarat isi permite un rahat de Touareg TDI.
    De fapt cand te uiti la masina asta, iti dai seama ca un om inteligent nu si-ar cumpara asa ceva...ce nevoie ar avea un om normal ca sa traga dupa el un avion.
    Gandire si exemplu clar de retard mintal, probabil afectat de poluarea propriei masini imputite.
    9 7
  • intre doua incarcari tezla bate cu siguranta la tras avioane orice termica. Numai ca trebuie cu grija, sa nu ia foc.
    7 2
  • inexorabil
    Tati, voi nu vă dezminţiţi neam şi în veci! Adică nu vă întrece nimeni la “arta” sofismului, mai ales atunci când încercaţi să vă puneţi “dujmanii” în dificultate raţională, astfel încât ei să se “piardă” (confuzie, incoerenţă, bâlbâieli etc.) şi, astfel, să-i compromiteţi (dacă se poate: în mod ireversibil!) în ochii prostimii, obiectivul vostru fiind atins: scoaterea lor din joc! În definitiv, a spinilor care vă stau în coaste…

    Da’ vorba lu’ Paraipan: “Cu noi nu merg fiţele”. Caz particular: cu noi, opozanţii statornici ai Sistemului (apropo, îi tot aud pe unii vajnici luptători declaraţi împotriva imposturii globaliste cum că, vezi Doamne, ei nu vor să fie percepuţi de comunitate ca persoane “anti-Sistem”, cică “nici chiar aşa”, carevasăzică nefiind “fanatici”…într-adevăr, nu fanatici, dar ceva tot sunt cu certitudine, recte: găini fricoase şi închipuite, de fapt pseudo-opozanţi NWO/BNW! colcăie şi pe AM destule specimene de acest gen – măi, eu nu doar că mă pronunţ în public, dar voi căuta să fiu anti-Sistem prin toate faptele mele!).

    Aşadar, întrebarea ta se cunună cu tendenţiozitatea abil calculată, cu iz de tactică familiară simbiozei Societatea Deschisă-serviciile secrete : ce nevoie ar avea un om normal ca sa tragă după el un avion?...Dar cum, unde şi când am specificat sau am lăsat de înţeles că un asemenea scop mi-aş propune??? Doi la mână: mi-ar permite condiţiile tehnice, timpul, maturitatea sau disponibilitatea altora (care să mă ajute pe frontul acţiunii) să materializez această extravaganţă? Pur şi simplu am amintit de una dintre capacităţile maşinii în speţă.

    Başca te înşeli în estimarea răspândirii şi ponderii versiunii V10 TDI. V6 TDI, în schimb, depistezi o grămadă în rromanika. Dar “vârful” pe Diesel…nţ! Şi, oricum, apreciez doar prima generaţie de Touareg, care mi se pare cea mai robustă, totodată cea mai adaptată off road-ului. QED: nu orice cocalar obosit îl deţine pe drăguţul de V10!!! Îl dezarmează şi impozitul schizofrenic (pe cilindree), şi eventualul consum superior.

    Cât despre “competenţa” ta de psihiatru improvizat, Mafioso, nu voi repeta că nici ca hârtie igienică n-aş folosi-o.
    5 5
  • Seriff
    @ Pentru cel care l-a numit retard pe inexorabil.
    Prietene tu spui ca un om inteligent nu si-ar cumpara un tdi, din contra un om inteligent si-a cumpara un tdi, de ce? Pentru ca face 1300 km cu un plin, un om inteligent nu sta in parcare la kaufland 2 ore sa incarce o masina, un om inteligent nu sta pe 7 aplicatii sa caute statii de incarcare, un om inteligent nu da o galagie de bani pe o masina care e scumpa doar ca are stecher, un om inteligent stie ca o masina polueaza mai nimic in comparatie cu o fabrica, un om inteligent nu pune botul la propaganda ECO postata zilnic pe AUTOSTECHER.
    8 5
  • Edikkk
    @Edik
    la 31.08.2021, 08:40

    În 2018 au fost ZERO incendii la maşini electrice

    Şi peste 200.000 incendii la maşini termice cu peste 500 de morţi !!!

    Ai înţeles? Mai minţi mult?
    3 10
  • Edikkk
    Youtube 8hcB1Z6-A7Q
    1 7
  • Edikkk
    https://youtu.be/8hcB1Z6-A7Q
    1 6
  • Seriff
    @E-dick, cu cine te certi? Poti sa te agiti tu zi noapte aici, mai mult de 85% din oameni nu vor pune botul la vrajeala eco si nu o sa isi cumpere masini electrice, indiferent de cat urli tu sau cata propaganda face AutoStecher.
    9 4
  • inexorabil
    Dilikkk, mai degrabă nu te mai zbate tu să induci lumea în eroare. Fiindcă adevărul ŞTIINŢIFIC (dacă tot adori termenul) este că orice se bazează pe o baterie litiu-ion sau sodiu-ion reprezintă o bombă pe roţi! Pe lângă celelalte motive rezonabile care atestă că te sinucizi (cu şi fără ghilimele) râvnind la o electroasă.

    La urma urmei, istoria “uzatelor moral care merg cu suc de dinozaur” (inclusiv pe latura motorsport) este prea fabuloasă (şi de rememorat chiar şi în…veşnicie) ca să ne lăsăm subjugaţi de cea mai ridicolă tentativă cu pretenţii automobilistice…

    Voi încheia în stilul băieţilor de la AfD: “I love (n.m. : inimioară desenată prin aer) CO2!”.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru