Volkswagen ID.4 a terminat cu succes o cursă de off-road desfășurată pe 1.352 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Volkswagen ID.4 a terminat cu succes cursa de off-road NORRA Mexican 1000, desfășurată în peninsula Baja din Mexic. Mașina electrică a acoperit în total 1.352 de kilometri.

Primul eveniment Mexican 1000, organizat de National Off-Road Racing Association (NORRA), a avut loc în 1967. Cursa a început în Tijuana (Mexic), iar linia de sosire a fost în La Paz (Bolivia). Ulterior, numele cursei a fost schimbat în Baja 1000.

În 2010, NORRA a preluat din nou competiția și a redenumit-o Mexican 1000. Ediția din acest an a marcat o premieră istorică: printre cele 90 de mașini care s-au aliniat la start s-a numărat și un Volkswagen ID.4.

Mai important este modelul electric a terminat cu succes competiția, în contextul în care 29% din mașinile care au pornit în cursă nu au reușit să treacă linia de sosire. 

Mașina în cauză a avut câteva modificări, inclusiv o suspensie de off-road, un interior specific mașinilor de competiție și câteva ranforsări pentru un plus de siguranță. În rest, sistemul de propulsie și acumulatorul de 82 kWh au fost cele cu care mașina a părăsit linia de asamblare.

Ediția NORRA Mexican 1000 din 2021 a însumat în total 1.352 de kilometri.

Majoritatea timpului, la volanul mașinii electrice s-a aflat Tanner Foust (pilot și ambasador al mărcii Volkswagen).

Una dintre cele mai mari provocări a fost încărcarea acumulatorului. Pentru asta, Volkswagen a folosit un generator alimentat cu biocarburant și un încărcător de 50 kW. Când nu erau acestea disponibile, mașina a fost tractată între etape, cu funcția de frânare regenerativă activată.

"Traseul a fost dificil, dar ID.4 s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Acest lucru demonstrează potențialul real al tehnologiei mașinilor electrice de a avea un impact în tot felul de domenii pe care abia am început să le explorăm," a declarat la final Tanner Foust.

Comentarii (17)

  • Apolodor din DamaS
    "Când nu erau acestea disponibile, mașina a fost tractată între etape, cu funcția de frânare regenerativă activată" :)))) atat am avut de spus!
    29 5
  • A fost tractata de o masina Diesel. Ha ha ha ha...
    Aviz amatorilor. Asa va veti continua concediul cu masina electrica. Tractati.
    Asteptam retardatii de serviciu sa ne spuna multiplele avantaje ale bev.
    32 5
  • Avantaje vrei? Sanatatea ursilor polari si plamanii copilasilor pentru tine nu conteaza,nu?Nu intelegi ca se topesc calotele polare din cauza poluarii? Nu ma crezi,in maximum 10 ani o sa ajungi cu vaporul de la Constanta la Bacau. Radeti voi acum...
    21 18
  • netam-nissan
    dacă nu știți academia rromână a primit un comunicat de la greta thunberg.
    adică decizia CEDO, UE, USRplusSoros etc care nu doar interzice cuvintele și/sau insultele cu mamă-tată, ci și obligă la re-formularea expresiilor ”urși polari” în ”urși poluari” sau la fel cu ”calotele poluare”.
    penalizările vor consta în amendă, șocuri electrice de 666 kWh plus surghiunirea pe un ghețar în curs de topire - fără chiloți, atenție!!
    28 3
  • Eu stau la Predeal asa ca...
    Oricum am inteles ca de la CO2 ti se cariaza dintii mai ales la copilasi. Ati vazut ca lor le cad dintii rapid si apoi le ies altii ceea ce e o anomalie ce nu s-a mai vazut. Si totul din cauza poluarii. Jos dictatura codoiului.
    22 3
  • @Netam-nissan
    How dare you!
    https://m.facebook.com/silviu.gherman/videos/499691997481775/
    3 2
  • https://www.youtube.com/watch?v=pJYKyeNEPY4
    9 1
  • Miel Gibson
    Imi place cum se pune acum propag...pardon,problema cu aspiratoarele electrice,"a terminat cu succes". Ati prims ideea,nu?Acum nu mai conteaza locul,nu conteaza ca a terminat ultima sau nici macar in primii 10-12,daca e electrica si-si suge stamina din baterii,"a terminat cu succes". Sa-mi fie cu pardon,da' tot cu succes ar fi terminat si Dacia lu' tataie cursa,neimpinsa!
    20 3
  • Bah, da unde e Edik?
    Ma asteptam sa combata pe aici?
    19 3
  • E la incarcat!
    24 3
  • hai Edikkk zi si tu ceva, nu mai sta ca porcu-n papusoi. Fanii asteapta cu interes.
    10 1
  • pai da
    Recent cand am zis ca nu prea se pot aduce modificari masinilor electrice ( vezi articolul cu electrica din curse de raliu din tara), toata lumea a aruncat cu pietre. Iata ca si producatorul nu s-a chinuit sa faca tuning la masina electrica (banuiesc totusi ca partea de racire a fost inbunatatita).
    7 0
  • Mergeti voi cu fumigenele desteptii natiunii
    1 10
  • @jackie
    pai desteptii merg si aialalti stau prin statii de incarcare si cand nu stau le cauta. Nu trebuie sa fii Einstein ca sa intelegi ca aceste masini electrice au o utilizare limitata (si implicit o valoare limitata). Totusi, sa faci pasul si sa si cumperi asa ceva dovedeste ca intelectul tau este cu mult sub o limita minima global acceptata.
    7 0
  • de retinut, poluarea masinilor este foarte mica fata de cea industriala, aviatie, etc! ce tot o dati cu poluarea din cauza autoturismelor?
    5 0
  • Seriff
    Edikk ar zice bravo Volkswagen pentru masina, rusine Volkswagen pentru masina diesel cu care ai tractat masina electrica:))))
    Pentru colegul cu ursi polari, sa ne dai si noua ce fumezi ca pare de calitate.
    2 0
  • @Sheriff
    colegul cu ursi polari a scris un comentariu ironic pentru ca nu cred ca un om cu IQ in limite normale crede asa ceva.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru