Volkswagen ID.Buzz pentru SUA: ampatament lung, putere mai mare

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La un an de la debutul european, Volkswagen ID.Buzz ajunge în Statele Unite ale Americii. Modelul german are ampatament lung, mai multă putere și o baterie mai mare.

Volkswagen ID.Buzz a debutat sub formă de concept în 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Versiunea de serie a fost prezentată în 2022, iar primele exemplare au fost livrate în Europa în a doua parte a anului.

Acum, constructorul german de automobile a prezentat un ID.Buzz gândit pentru piața din Statele Unite ale Americii. Așa cum era de așteptat, există câteva diferențe față de modelul european, iar aici nu ne referim la design.

În primul rând, varianta americană are 3 rânduri de scaune, iar lungimea măsoară 4.887 milimetri (+ 175 mm). Ampatamentul a fost extins la 3.239 milimetri, față de cei 2.985 milimetri ai modelului european.

În standard, Volkswagen ID.Buzz LWB vine, printre altele, cu scaune încălzite, volan încălzit, lumină ambientală și sistem multimedia preluat de la ID.7. Plafonul panoramic, cu o lungime de 1.712 milimetri, este opțional.

Există și câteva modificări de ordin tehnic. Spre exemplu, bateria are o capacitate de 91 kWh (82 kWh pe versiunea europeană), iar versiunea cu un singur motor electric oferă 282 CP și 550 Nm.

O creștere semnificativă de la cei 204 CP și 310 Nm ai variantei europene.

Clienții americani pot opta și pentru o versiune cu două motoare electrice și 335 CP. Viteza maximă a fost crescută la 158 km/h (+ 14 km/h).

Paleta de culori exterioare a fost extinsă cu nuanțele Albastru Cabana, Argintiu Metro și Gri Indium.

Vânzările vor debuta în 2024. Prețurile și, mai ales, autonomia vor fi anunțate ulterior, transmit reprezentanții constructorului german de automobile.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Octavian
    Da sigur se va vinde bine în SUA unde toate mașinile au motoare de pe 4 litri.
    Pana si dupele Amerucane au motoare de 6-7 litri și ăștia vând duba ev
    7 4
  • Octavian
    Scuzați pentru scrisul incorect
    1 1
  • Mai bine-l corectai…
    2 7
  • Scrisul incorect al lui Octavian paleste in comparatie cu habarnismul lui Alexandru Monenciu, care are impresia ca acest Volkswagen ID. Buzz LWB se va vinde doar in SUA.
    5 0
  • Banditos
    @Octavian...

    ...este loc de toata lumea. Daca VAG se infileteaza pe o anumita nisa de electrice cu greu va putea fi scos de acolo de concurenta.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru