Volkswagen pregătește un nou recall: 4 milioane de mașini diesel vor primi update software

de Daniel Popescu
Duminica, 30.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că va rechema în service circa 4 milioane de mașini diesel pentru un update software care va reduce emisiile. Toate mașinile vizate sunt înregistrate în Germania.

Grupul Volkswagen a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că intenționează să cheme în service circa 4 milioane de mașini diesel înregistrate în Germania. Dintre acestea, 800.000 de unități vor primi un update similar cu cel realizat în urma scandalului Dieselgate pe alte 8.5 milioane de mașini.

Restul de 3.2 milioane de mașini vor fi rechemate în cadrul unui acord semnat cu autoritățile germane care prevede instalarea unui software pentru reducerea emisiilor de oxid de azot. Astfel, în total, Grupul Volkswagen va ajunge la nu mai puțin de 12.4 milioane de mașini diesel rechemate în service la nivel global ca urmare a scandalului Dieselgate.

Recall-ul anunțat în această săptămână vine ca urmare a unor discuții care au avut loc între Matthias Mueller, CEO-ul Volkswagen, și autoritățile germane, care intenționau să interzică circulația mașinilor diesel în marile orașe.

De altfel, Mercedes a anunțat recent că va rechema în service 3 milioane de mașini diesel din acest motiv, în timp ce Audi va face același lucru în cazul a 850.000 de unități.

Până în prezent, BMW este singurul constructor major din Germania care a anunțat că nu are nevoie să recheme în service mașini diesel, cel puțin pe cele echipate cu motoare Euro 5.

Constructorii germani se vor întâlni însă în 2 august cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în cadrul unui eveniment numit Diesel Summit, pentru a discuta despre viitorul tehnlogiei.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Deci germanii ne-au poluat şi ne poluează la greu MINŢIND CU NERUŞINARE consumatorii !!

    Ceilalţi constructori ar trebui să îi dea în judecată ca să ceară daune !
    13 7
  • razvan
    Eu nu cred asa ceva.Tdi este cel mai bun.Nu are nici un cusur.Deci cumparati in continuare,nu va lasati.
    10 11
  • de ce doar in germania? restul tarilor pot sa fie poluate?
    ce pazeste vw romania?
    sa le interzica odata la nivel global!
    9 3
  • @Edikk

    Si eu i-am criticat, insa atata vreme cat vanzarile VAG in Germania nu au scazut semnificativ, eu zic sa lasam in in primul rand propria lor clientela sa-i judece.

    @Seat

    Pai s-au anuntat rechemari in toate tarile.... Probabil ca lotul acesta a fost vandut in Germania. Stii ce-ar fi interesant de stiut... Daca neamtul care a cumparat VW cu softul piratat va primi vreo despagubire, in vreun fel.
    4 0
  • dle Misha

    aerul poluat nu sta doar in Germania... ci se .... imprastie in toata lumea ! si peste oceane daca vrei.. .

    deci...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru