Volkswagen va utiliza sisteme de inteligență artificială Nvidia: "Mașinile vor avea tehnologii pentru recunoaștere facială, a vocii și a gesturilor"

de Daniel Popescu
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va implementa tehnologii de inteligență artificială dezvoltate de Nvidia, iar primul pe listă va fi viitorul model electric Buzz.

Volkswagen pregătește lansarea unei game vaste de modele electrice sub brandul ID, iar acestea vor integra și sisteme de inteligență artificială prin intermediul unui parteneriat cu Nvidia, companie recunoscută în special pentru plăcile video pentru calculatoare și laptopuri.

Noul parteneriat a fost anunțat la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) și își va produce primele efecte pe versiunea de serie a conceptului ID Buzz (foto), interpretarea modernă a clasicului Microbus. Acesta este programat pentru lansarea în versiune de serie în 2022

Pentru moment, Volkswagen s-a limitat să detalieze o singură funcție dezvoltată împreună cu Nvidia: Copilotul Inteligent va integra sisteme de asistență pentru șofer bazate pe procesarea unor date provenite din interiorul și exteriorul mașinii.

Sistemele vor fi îmbunătățite regulat prin intermediul unor update-uri software care vor integra în viitor și sisteme autonome. Pe parcursul timpului, sistemele vor lua decizii corecte prin analizarea diverselor situații din trafic, astfel că se vor îmbunătăți permanent.

Ca exemple concrete, constructorul german menționează că sistemele de inteligență artificială vor permite recunoașterea facială pentru deschiderea mașinii din exteriorul acesteia, alerte pentru bicicliști, recunoașterea gesturilor și utilizarea unui limbaj natural pentru sistemele de ghidare vocale.

"În câțiva ani, fiecare nouă mașină vândută ar trebui să aibă sisteme de inteligență artificială pentru voce, gesturi și recunoaștere facială, precum și servicii de realitate augmentată.

Împreună cu Volkswagen producem o nouă generație de mașini mai sigure, mai plăcute de condus și mai accesibile pentru toată lumea", afirmă Jensen Huang, CEO-ul Nvidia.

Via Volkswagen

Comentarii (6)

  • ...si daca ma stramb imi zice ceva?
    1 2
  • Irina Logout
    Da, că arăţi ca un q
    5 0
  • Draga Irina ...stii cine era Q in serialul sf Star Trek?
    0 2
  • Draga q, in serialul sf Star Trek personajul Q era unul negativ...
    Chiar daca multi ar vrea sa fie in pielea lui (sa detina puterile acestuia), nu cred ca ar fi in stare sa gestioneze acest har decat in scopuri personale, deci nu e char de laudat acest personaj...
    Banuiesc ca si Irina isi aduce aminte de acest personaj, insa cred ca ea se referea la alceva... si a fost extrem de simpatica cu replica ei referitoare la dilema respectiva...
    5 0
  • I-am pus intrebarea Irinei...daca esti tu Irina...in fine.Qdin star trek avea un farmec si-mi placea farmecul sau si...felul in care actorul juca...acum...ca era negativ sau...asta n-are a face cu intrebarea mea...si apropos ,cati ani ai matale?
    0 1
  • Personajul Q avea intradevar o fascinatie aparte, scoasa in evidenta de interpretarea deosebita a actorului ce ii dadea viata pe ecrane.
    Si totusi dibaciul capitan Jean-Luc Picard cu intelepciunea lui, dar si ajutat de fidelul sau echipaj, reusea mereu sa ii vina de hac sau sa il puna la punct.
    Cam ce varsta ar putea avea cineva care a vizionat acest serial cand a fost difuzat pe TVR imediat dupa ”90?
    Insa daca ar reusi cumva sa se strambe la ea marele Q, eu zic ca aceasta masinuta i-ar raspunde cu un zambet... si ar urma comanda ”engage”...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru