Volvo a început producția SUV-ului electric XC40 Recharge: modelul este asamblat la uzina din Gent

de Paul Cosma
Vineri, 02.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo XC40 Recharge a intrat pe liniile de producție ale uzinei din Gent (Belgia), iar constructorul anunță că toate exemplarele SUV-ului electric ce vor fi produse până la sfârșitul anului au fost deja vândute. Primele unități XC40 Recharge vor ajunge la clienți din luna octombrie.

În următorii 5 ani, Volvo vrea să lanseze anual câte o mașină 100% electrică, astfel încât 50% din vânzările globale să fie asigurate de vehicule cu emisii zero în 2025.

În luna martie a acestui an, Volvo a inaugurat producția de baterii pentru mașini electrice la uzina din Gent (Belgia), în pregătire pentru startul producției lui XC40 Recharge.

Acum, Volvo a anunțat că SUV-ul său electric a intrat în producție și susține că modelul se bucură de o cerere “puternică”. Toate unitățile XC40 Recharge ce vor fi produse în acest an au fost deja vândute, iar livrările vor începe în luna octombrie.

Primul model electric Volvo este construit pe baza SUV-ului XC40. Bateria de 75 kWh oferă o autonomie de 400 de kilometri și alimentează două motoare electrice de 408 CP.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Acest model, foarte practic, chiar daca are o masa destul de mare (2.250 kg), are multe calitati:
    - bateriile tip litiu-ion au o capacitate totală de 78 kWh (75 kWh net) - furnizate de firma chinezeasca CATL sau cea coreeana LG - ofera o autonomie de 418 km în regim mixt și 538 km în oraș;
    - un sprint de la 0 la 100 km/h, în 4,9 secunde;
    - siguranta de 5 stele EURONCAP;
    - un portbagaj de 413 litri in spate si altul frontal de 31 litri;
    - garda la sol de cca. 21 cm.

    Are un singur "cusur":
    - în versiunea de echipare R-Design bine echipat (tapițerie din piele / Nubuck, hayon electric, GPS, sistem audio de 250 W) costa 59.940 € (pret valabil in Franta)

    Vezi:
    https://www.caradisiac.com/prise-en-mains-volvo-xc40-recharge-p8-awd-2021-charge-rapide-185544.htm
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru