Volvo amână livrările electricului EX30 din cauza unor probleme de software

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Volvo se vede nevoit să amână livrările noului EX30 din cauza unor probleme de software. Actualizările nu pot fi realizate over-the-air.

Volvo EX30, cel mai SUV electric din portofoliul suedezilor, a debutat în vara anului trecut. La câteva zile au fost anunțate și prețurile, inclusiv cele pentru piața din România, unde modelul cu zero emisii pornește de la 38.500 de euro.

Primele exemplare ar fi trebuit să ajungă deja la clienți, dar, din câte se pare, Volvo se vede nevoit să amâne puțin livrările noului EX30, din cauza unei probleme de software. Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, actualizarea de software nu poate fi realizată over-the-air pentru a grăbi procesul.

"Confirmăm că Volvo lucrează fără întrerupere pentru a rezolva problema. S-au făcut progrese importante, dar versiunea de software 1.2 nu îndeplinește încă toate cerințele necesare pentru a fi lansată," au dezvăluit suedezii pentru publicația Auto News Europe.

Problemele de software nu sunt noi pentru Volvo. Anul trecut, marca suedeză a dezvăluit că livrările lui EX30 vor fi amânate până la mijlocul anului 2024, tot din cauza unei astfel de probleme.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • Amanati, baieti, ca tot asa va fi si succesul.. amanat.
    Sau poate asteptati chinezii ca sa va scape definitiv de chinuri.
    8 2
  • Știu ca am limite… totuși “problemele” astea de soft sunt culmea prostiei.
    Cum așa în 2024 când sunt hackeri care sparg sisteme sofisticate, trimit rachete la oameni în dormitor… ăștia de la Volvo (nu-s singurii) nu-s în stare să programeze niște mașini??? Să meargă naibi în Cluj și rezolva într-un weekend…. penibil, mi-ar fi rușine să afirm așa ceva.
    Acuma, realitatea ca nu prea au cui le vinde, deci orice amânare este “binevenită” ;))
    7 4
  • Trilulilu
    Mai degrabă cererea este în budă așa că inventează motive de amânare a producției să nu rămână cu ele pe stoc.
    2 1
  • George Simion
    n-au voie sa-si faca abonament la chatgpt sau?

    @dutz, ai vazut tu zgarie-nori in cluj?
    2 1
  • oricine
    Înțeleg că au lansat cu mare pompă un produs care deja este defect. Noroc că este un produs din categoria Premium. Propun să se reîntoarcă la reostatul cu manivelă cum aveau tramvaiele bunicilor noștri că acolo dacă te enervai luai manivela și plecai în lumea ta.
    2 2
  • Acum ei s-au straduit sa scoata cica o masina ieftina electrica. Auzi asta si cauti cu ochii printre randuri PRETUL. Si cand colo? 38500 :))) Asta e ieftin. Mai pui ceva pe el si e 43-45000 :)

    Nu stiu cati ati vazut modelul, dar e o masina mica. Cred ca Polo sta mai bine la spatiul interior. E incredibil unde s-a ajuns...

    Probabil au amanat livrarile pentru ca nr de precomenzi e f mic si se tem sa nu fie un flop la fel ca ID7, care pur si simplu e un esec de anvergura. Nimeni nu-l comanda. In Romania e 58000 pornirea. :)
    4 2
  • Ete ca apar si alte noutati pe tema asta :)\

    https://insideevs.com/news/706411/polestar-staff-cuts-challenging-market-conditions/
    0 0
  • Nu.. dar era vorba de IT-isti :))
    Fac zgârie norii programare?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru