Volvo anunță concedieri în departamentele non-producție din Suedia: "Clienții nu vor mai cumpăra aceleași modele ca înainte de criză"

de Daniel Popescu, Foto: Volvo
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va concedia 1.300 de angajați din departamentele non-producție din Suedia și anunță schimbări de strategie întrucât clienții nu vor mai cumpăra aceleași modele ca înainte de pandemia de coronavirus.

Volvo a anunțat marți primele măsuri concrete pe care le va lua în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Constructorul suedez a decis să concedieze 1.300 de angajați din Suedia care ocupă posturi non-producție, astfel că angajații implicați în producția efectivă de mașini nu vor fi afectați.

"Volvo anunță reducerea a 1.300 de posturi de "gulere-albe" în cadrul operațiunilor din Suedia, plus o reducere a contractelor de consultanță. Numărul exact de reduceri de locuri de munca va fi decis în următoarele luni, dar operațiunile de producție nu vor fi afectate", menționează Volvo într-un comunicat de presă.

Într-un scurt interviu acordat publicației Bloomberg, CEO-ul Hakan Samuelsson a explicat această decizie în contextul în care cumpărătorii își vor schimba radical comportamentul după pandemia de coronavirus.

"Nu ne putem aștepta ca viitori cumpărători să revină și să comande exact aceleași modele ca înainte de criză. Este cu atât mai important să ne schimbăm rapid, iar plecările voluntare nu ar fi fost o metodă suficient de rapidă", a explicat el.

Volvo menționează în comunicatul de presă că va reduce anumite investiții în zonele care nu sunt de importanță majoră pentru companie, fără să le nominalizeze însă explicit.

Pe de altă parte, suedezii menționează că își propun să fie lideri pe anumite segmente, inclusiv în electrificare, condus autonom, noi produse de mobilitate și servicii online, semn că aceste domenii nu vor fi afectate de reduceri de investiții.

Via Volvo, Bloomberg

Comentarii (2)

  • Concedieri doar in Suedia, in China nu. Parca acum cateva saptamani sarbatoreau zece ani de domnie chinezeasca, cred ca vor fi dati afara cei care nu s-au bucurat sincer.
    10 4
  • Octavian
    Coronavirus - un moment perfect pentru chinezi pt a face reduceri in Europa.

    [...] de chinezi
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru