Volvo anunță un update software care crește autonomia mașinilor sale electrice

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele cu zero emisii din portofoliul Volvo (și implicit Polestar) au primit un update software over-the-air. Printre altele, una dintre noutăți este o autonomie mai mare, dar suedezii nu au precizat și cu cât va crește aceasta.

De acum înainte, proprietarilor de modele electrice Volvo le va fi mult mai ușor să gestioneze autonomia mașinilor pe care le conduc. Asta pentru că producătorul din Goteborg a anunțat un update software over-the-air care aduce câteva îmbunătățiri notabile.

Mulțumită unui management îmbunătățit al bateriei și a sistemului de recuperare a energiei, autonomia mașinilor Volvo cu zero emisii va crește. Din păcate, suedezii nu au precizat și cu cât anume.

Totodată, va fi disponibilă o nouă versiune a aplicației "Range Assistant", inițial pentru clienții ce dețin SUV-ul XC40 Recharge. Pe scurt, această aplicație monitorizează și optimizează autonomia, dar oferă și sfaturi utile pentru un condus cât mai eficient.

Șoferii sunt informați în timp real de consumul de energie, iar sistemul multimedia poate chiar ajusta automat climatizarea pentru îmbunătățirea autonomiei.

Acest update software îmbunătățește de asemenea sistemele de siguranță ale mașinii.

Noul Volvo C40 Recharge, care tocmai a intrat pe linia de asamblare, va primi această actualizare direct din fabrică.

via Volvo

Comentarii (13)

  • Doilacapacitate
    Probabil dezactivează airbagurile și 4 difuzoare.
    23 5
  • Au scăzut intensitatea farurilor și eficacitatea ac...practic șoferul nu are cum sa simtă diferența
    10 2
  • Octavian
    ce simplu pare. faci un update software si iti creste autonomia. mai sa fie.
    15 1
  • Doilacapacitate
    Exact asta fac, închid niște minuni care stau în stand-by.
    De asta îmi plac mie oamenii care știu ce vor de la viață. Plătești 80-150k pe un volvo superautonom, dar măcar îți spune în continuu cum să fii econom.
    19 2
  • Doar ca și glumă… pilotul adaptiv și direcția asistată (autonomă), va poziționa mașina in spatele unui camion… la aspirație ;)).
    Caz concret la un XC 60 benzinar (aprox 250 CP), la condus ECO fără a depăși 100 km/h și in regim 70% drum expres (deci nu România), consumul este 9/100 (exact OMG).
    Dacă conduc “sportiv” atenție nu agresiv!! și depășesc ocazional 140 sare de 14…
    Vă puteți imagina ce sens au așa numitele reduceri de consum (creștere autonomie la electrice) din update de soft???
    11 2
  • Conducerea agresiva se cam pedepsește
    6 1
  • Edikkk
    Motivul posibil poate fi găsit aici

    https://youtu.be/FdZL8RF3thI

    În structura bateriei, în chimia ei, are impuse nişte limite pentru păstrarea unor parametri. Dacă ştii să joci inteligent cu ei şi să menţii stabilitatea bateriei, doar din sistemul de gestiune al bateriei care controlează încărcarea, folosirea şi încălzirea, răcirea bateriei.
    2 14
  • Edikkk
    Oricum, un mare bravo Volvo!
    Sunt clar pe drumul cel bun.
    3 14
  • Ooooo da, totuși la diesel ustura mai puțin la buzunar ;)
    7 2
  • Un mare bravo pentru ca in materie de capacitate, progresele vor fi infinit ezimale, La cateva luni dupa prima cheie, bateria pierde mai mult de 10% din capacitate. Dar numai din soft poti sa obti in jur de 0,2% in plus. Eh, cand vine iarna mai lasi 20% din capacitate, dar cu totii stim ca iarna nu-i ca vara.
    15 2
  • În sezonul rece, autonomia scade și la modelele termice. Sigur, într-o măsură mult mai mică, dar scade. Orice progres e important pe drumul spre un aer mai curat, mai ales în orașe.
    3 8
  • Gheorghe
    Eu detin un volvo es 40 din 2006 si pana anprezent sant foarte multumit de masina ca sincer nu am avut nici o problema cu motorul sau cu masina ..
    0 1
  • @Mana-rece-cap-guma
    Pentru curat m-am mutat in suburbie, langa padure si m-am dotat cu purificator de aer. Pentru transport am ales masina pe benzina. Diferenta de pret fata de electric nu se amortizeaza in 20 de ani. Sa fii sanatos!!! :)
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru