Volvo C30 Green Racing va debuta in WTCC

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 18.07.2008
Volvo va participa la etapa de WTCC, din 26-27 iulie, cu versiunea pe etanol a lui C30, numita Green Racer.

Dupa debutul in Campionatul Suedez de Turisme (STCC – Swedish Touring Car Championship), Volvo a anuntat ca s-a decis asupra intrarii in competitia mondiala de acest gen cu C30 Green Racer. Prima aparitie in WTCC va fi consemnata in etapa de la Brands Hatch din 26-27 iulie.

Oficialii Volvo au sustinut ca nu intentioneaza incerce terminarea cursei pe unul din primele locuri cu aceasta versiune pe etanol E85 a lui C30. Constructorul suedez doreste sa evalueze potentialul lui C30 Green Racer in competitia mondiala de turisme, dupa ce in STCC a reusit sa obtina in acest an trei dintre cele sapte pole-position-uri, dar nu a reusit sa termine pe primul loc, cedand de fiecare data dupa jumatatea cursei.

"Sunt incantati de participarea la etapa de la Brands Hatch. Aceasta cursa a fost in planul nostru de la inceput pentru C30. Dorim sa participam pentru a ne verifica fata de cei mai buni. Suntem pe o panta ascendenta a dezvoltarii acestui automobil si suntem convinsi ca Volvo C30 poate deveni o masina competitiva in orice competitie FIA Super 2000.

In orice caz, este important sa ramai pragmatic si sa faci lucrurile in ordinea corecta", a declarat Derek Crabb, directorul diviziei Motorsport de la Volvo Cars.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru