Volvo confirmă un nou SUV electric. EX30 va debuta în 2023

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volvo, Jim Rowan, a confirmat un nou SUV cu zero emisii pentru 2023. Numele său va fi EX30 și va fi produs în China.

La începutul lunii noiembrie, Volvo a prezentat lumii întregi noul EX90, omologul electric al lui XC90. Cu aceeași ocazie, constructorul suedez a vorbit, pentru câteva secunde, și despre un alt SUV cu zero emisii, de dimensiuni mai mici.

Acum, Jim Rowan, șeful Volvo, a confirmat că acel model va purta numele EX30 și va debuta pe parcursul anului 2023. Mai mult, acesta va fi produs în China.

Potrivit lui Rowan, viitorul Volvo EX30 a fost gândit special pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani, care sunt în căutarea primei mașini.

Noul SUV cu zero emisii îi va ajuta pe suedezi să producă 1.2 milioane de mașini anual până în 2025, sunt de părere reprezentanții companiei.

În ceea ce privește modelul XC90, acesta nu va fi eliminat din portofoliu. Jim Rowan crede că versiunea termică va rămâne populară în piețele unde infrastructura de încărcare a mașinilor electrice nu este foarte bine pusă la punct.

via Automotive News

Comentarii (6)

  • Ba da numai produc ăștia nimic in Europa, cupra in China, Bmw in China, Polestar in China, majoritatea teslelor pt Europa in China, spring in China, Lotus in China, Volvo deja producea S90 in China, acum și EX30, dar in UE nu mai aveți planuri de producție?
    6 1
  • Produse un China, insa cu preturi occidentale.
    8 1
  • Asta urmaresc chinezii. Sa producă doar ei și să ne facă dependenți de ei. Așa cum au reușit europenii să facă în Rusia așa vor acum chinezii să facă în Europa
    3 0
  • Trist....
    1 1
  • Chiar trist. Și eu care speram la un EXC 40. Dar nu făcut în China. În felul ăsta, mai bine mă gândesc la o hibrid plug-in (recharge, la Volvo). Cea de acum e doar T5. Nu e rea,
    dimpotrivă, dar consumă mai mult în oraș, la pornirile de pe loc, etc.
    1 1
  • Arogantul
    bai nenea "Mana ieftina tinuta la rece"
    XC 40 electric exista deja si e produs in belgia, acuma recunoaste, zi pe bune, tu de fapt nu ai bani si gasisi motiv sa ne spui ca de fapt nu o cumperi ca nu se face in europa, matale fara sa stii ca e deja produs un model electric in europa, trist, zau trist.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru